G. Landsbergis pripažino: Prezidentūra ministro poste norėjo matyti A. Skaisgirytę

Jau kurį laiką tvyrant įtampai tarp Prezidentūros ir valdančiosios Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos jos pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis patvirtino, kad Prezidentūra siekė šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiąją patarėją užsienio politikos klausimais Astą Skaisgirytę paskirti užsienio reikalų ministre.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Asta Skaisgirytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Asta Skaisgirytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-06-14 16:15, atnaujinta 2021-06-14 16:45

„Faktas pats man yra žinomas“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ pripažino G.Landsbergis.

Tiesa, konservatorių lyderis pabrėžė nenorintis atsakinėti į klausimą, ar tai, kad užsienio reikalų ministru tapo jis, o ne A.Skaisgirytė, yra viena iš įtampų tarp TS-LKD ir Prezidentūros priežasčių.

„Man būtų nekorektiška atsakinėti į šitą klausimą dėl mano užimamų pareigų. (...) Kadangi esu dalyvis jau per savo pareigas, tai nenorėčiau vertinti kitų galimų kandidatų šioms pareigoms eiti – tai būtų nekorektiška, aš to nedarysiu“, – aiškino jis.

Tačiau G.Landsbergis pridūrė manantis, kad ši paaiškėjusi informacija yra iš tiesų svarbi. „Aš manau, kad tai yra svarbi informacija“, – nedaugžodžiavo ministras.

Primename, kad konservatorių ir Prezidentūros konfliktas įsižiebė dėl klausimo, kas turi atstovauti Lietuvai Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimuose.

TS–LKD atstovai įsitikinę, kad tai turi daryti premjerė Ingrida Šimonytė, o Prezidentūra laikosi savo – į susitikimus privalo vykti šalies vadovas.

G.Landsbergis interviu Eltai yra sakęs, kad vienas iš didesnių kliuvinių, sprendžiant kai kuriuos įstrigusius klausimus, yra būtent vyriausioji prezidento patarėja A.Skaisgirytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.