A. Armonaitė kreipėsi į SAM dėl užsienyje gyvenančių tautiečių skiepijimo Lietuvoje

Seimo narė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama sudaryti galimybę Lietuvoje nuo koronaviruso pasiskiepyti užsienyje gyvenantiems tautiečiams.

Skiepai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Skiepai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 11:35 AM, atnaujinta Jun 15, 2021, 1:30 PM

„Deklaravę savo išvykimą iš Lietuvos, neturi galimybės pasiskiepyti nuo koronaviruso Lietuvoje. (...) Šiandien kreipiausi į Sveikatos apsaugos ministeriją ir pakviečiau sudaryti galimybę Lietuvoje nemokamai pasiskiepyti visiems Lietuvos piliečiams, nepaisant jų deklaruotos gyvenamosios vietos – tame tarpe ir gyvenantiems užsienyje“, – socialiniame tinke „Facebook“ antradienį pareiškė A. Armonaitė.

Šiuo metu Lietuvoje skiepijami tik tie Lietuvos piliečiai, kurie moka privalomojo sveikatos draudimo įmokas.

Pasak politikės, į Sveikatos apsaugos ministeriją ji kreipėsi sulaukusi užsienio lietuvių „klausimų dėl atvykimo į Lietuvą pandemijos metu bei galimybės čia pasiskiepyti“.

„Šiuo metu daug pasaulio lietuvių planuoja grįžti į Lietuvą aplankyti savo artimųjų. (...) Tai padėtų efektyviau suvaldyti viruso plitimą šalyje atostogų laikotarpiu bei išsiųstų žinią mūsų išeivijai – mums jūs rūpite“, – teigė ji.

Ministrės teigimu, Lietuva yra užsakiusi daugiau nei 9 mln. vakcinos dozių iš skirtingų gamintojų ir yra viena pirmaujančių šalių Europos Sąjungoje pagal vakcinacijos tempą.

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Aistė Šuksta BNS teigė, užsienio lietuvių skiepijimo klausimas šiuo metu yra sprendžiamas, tačiau „jis nėra susijęs su galimu vakcinų trūkumu“.

„Jų turime pakankamai. Mes kalbame apie visą procesą ir jo sudėtingumą. Pavyzdžiui, kokiomis sąlygomis galėtų jie atvykti į Lietuvą – ar būtų taikoma izoliacija, juk turime plintančias mutacijas. Reikia išsidėlioti visą procesą taip, kad atlieptume lūkesčius keliamus. Neina kalba tik apie dūrio faktą“, – komentavo A. Šuksta.

A. Armonaitė į Seimą išrinkta Pasaulio lietuvių apygardoje.

Šalyje nuo koronaviruso mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta per 1,17 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.