G. Landsbergis: tyrimas dėl „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo Minske jau nebe politikų rankose

Antradienį po susitikimo su Lietuvoje apsilankiusiu Graikijos užsienio reikalų ministru Nikos Dendias Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis teigė, kad priverstinio „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo Minske klausimu abiejų šalių atstovai ryšį palaiko jau nuo pirmos dienos.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 1:25 PM, atnaujinta Jun 15, 2021, 3:40 PM

„Pagrobimo dieną mes kalbėjomės su ministru. Kai mes tik sužinojome, kad lėktuve yra Graikijos piliečiai, aš susisiekiau su kolega įspėti jį ir užmezgėme bendradarbiavimo kanalą“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Visgi Lietuvos ministras pabrėžė, kad tai, kaip sklandžiai pavyks surinkti duomenis ir vykdyti tyrimą apie tarptautinį skandalą sukėlusio skrydžio iš Atėnų į Vilnių sutrikdymą, jau nebepriklauso nuo politikų veiksmų, kadangi tyrimą atlieka atitinkamos institucijos.

„Dabar tyrimas jau niekaip nebe politikų rankose, yra institucijos, kurios atlieka savo darbą tiek Lietuvoje, Lenkijoje ir kitose valstybėse. Tai niekaip negali būti pamiršta. Mes siekiame, kad tyrimas būtų tarptautinis ir visos valstybės, kurių piliečiai, lėktuvas, oro uostas ne per savo norą dalyvavo pagrobime, jie dalyvautų tyrime ir pateiktų savo išvadas taip pat“, – tvirtino G. Landsbergis.

Tuo metu Graikijos užsienio reikalų ministras Aliaksandro Lukašenkos režimo veiksmus pavadino piratavimu ir tikino, kad Graikija yra suinteresuota vykdomo tyrimo sėkme.

„Tai, ką padarė Lukašenkos režimas, buvo piratavimo veiksmas ir tai paveikė Graikijos-Baltarusijos santykius. Šito mes lengvai nepaleisime. Lėktuve, skridusiame į Vilnių, buvo Graikijos piliečių, jis buvo priverstas nusileisti Minske. Šis Baltarusijos veiksmas yra visiškai nepriimtinas“, – tikino N. Dendias.

ELTA primena, kad antradienį į Lietuvą su darbo vizitu atvyko Graikijos užsienio reikalų ministras N. Dendias. Graikijos ministras Lietuvoje viešės užsienio reikalų ministro G. Landsbergio kvietimu.

Lietuvos ir Graikijos delegacijų susitikime aptarti dvišalio bendradarbiavimo klausimai, įvertinta situacija Europos Sąjungos (ES) kaimynystėje, ypatingą dėmesį teikiant padėčiai Baltarusijoje bei šioje šalyje vykdomiems žmogaus teisių, demokratijos bei tarptautinių normų pažeidimams.

Viešnagės Lietuvoje metu N. Dendias lankysis Seime, kur susitiks su Seimo pirmininke bei skaitys pranešimą apie ES plėtrą į Vakarų Balkanų šalis ir sukauptos patirties perdavimo Rytų partnerystės valstybėms būdus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.