Rezoliuciją, raginančią nemenkinti konstitucinio tėvų statuso, Seimas atmetė

Seimas atmetė opozicijai priklausančių parlamentarų inicijuotą rezoliucijos projektą „Dėl konstitucinių tėvų teisių užtikrinimo švietimo sistemoje“, kurioje pažymima, kad „jokiais teisės aktais negali būti siaurinamos konstitucinės tėvų teisės ir laisvės, menkinamas konstitucinis tėvų statusas“.

Didysis šeimų maršas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Didysis šeimų maršas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-17 19:16

Už tokią Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narės Astos Kubilienės pateiktą rezoliucijos projektą ketvirtadienį balsavo 33 Seimo nariai, 20 buvo prieš, 29 parlamentarai susilaikė. Parlamentarai nesutiko projekto tobulinti ir nutarė jį atmesti.

Dokumento projekte buvo kalbama apie „prigimtinę tėvų teisę nevaržomai rūpintis savo vaikų doroviniu ir religiniu auklėjimu; taip pat apie „tėvų teisę parinkti savo vaikams ugdymo programą, formą, mokyklą“. Rezoliucijos projekte buvo siūloma pabrėžti, kad niekas negali riboti tėvų teisės reikalauti, jog vaikui būtų teikiamas geros kokybės ugdymas.

„Leidžiant sąlygoms visos švietimo įstaigos turi nedelsiant grįžti prie kontaktinio ugdymo proceso; (...) būtina sudaryti tinkamas sąlygas ir užtikrinti paramą tėvams, kurie ugdo vaikus namuose ar prisideda prie vaikų ugdymo vykstant nuotoliniam ugdymo procesui“, – sakoma atmestame rezoliucijos projekte.

Anot projekto, tėvai ir jų atstovai turi būti įtraukiami į visų ugdymo programų rengimo darbo grupes, o atnaujinamos ugdymo programos turi atitikti švietimo įstatyme įtvirtintus švietimo tikslus.

Seimui buvo siūloma įsipareigoti remti tėvų ir jų asociacijų dalyvavimą viešajame politiniame diskurse; pareikšti tvirtą valią teisėkūros procese įsiklausyti į tėvų ir jų asociacijų argumentus ir pasiūlymus, ypač svarstant kontraversiškus klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.