Vakaris Deksnys. Valstietiškam burbului – liberali adata

Valstiečių šulams, kurių vienam patinka iškarpyti gero konjako reklamas iš užsieninių žurnalų, o kitas kratosi ne tik taurės vyno, bet ir kavos puodelio, tikriausiai rankos nusviro iš bejėgystės pamačius, kad jų ketverius metus puoselėtas blaivybės medis gali nudžiūti taip ir nesukrovęs pumpurų.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras A.Veryga iki šiol aiškina, kad jo ir bendražygių pastangomis alkoholio suvartojimas šalyje sumažėjo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvęs sveikatos apsaugos ministras A.Veryga iki šiol aiškina, kad jo ir bendražygių pastangomis alkoholio suvartojimas šalyje sumažėjo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-17 08:10

Mat niekšai iš Liberalų sąjūdžio išdrįso Seime įregistruoti pataisas, kurios, jei bus priimtos, nubrauks didžiąją dalį valstietiškų draudimų.

Naisių išminčių taryba pasistengė, kad Lietuvoje žmogus, kuris turi teisę vesti, vairuoti automobilį, prievolę mokėti mokesčius ir netgi būti pašauktas į karo tarnybą, privalo būti blaivus 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę. Ir taip kol sukaks 20 metų, nes tik nuo tokio amžiaus leidžiama legaliai išlenkti bokalą alaus ar taurę šampano.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras A.Veryga iki šiol aiškina, kad jo ir bendražygių pastangomis alkoholio suvartojimas šalyje sumažėjo. Statistikai teigia, kad pernai kiekvienam vyresniam nei 15 metų piliečiui teko po 11,4 litro gryno spirito.

O juk 2017-aisiais A.Veryga mosikavo Pasaulio sveikatos organizacijos popierėliais, kad esame labiausiai prasigėrusi valstybė pasaulyje, nes kiekvienas per metus išlaka po 16 litrų. Vadinasi, valstietiškas stebuklas suveikė? Tik kažkodėl, pavyzdžiui, prekyba svaigalais pernai ūgtelėjo, kaip ir užpernai. Negi perkame, bet negeriame? O gal vis dėlto eksministro skaičiai buvo užrašyti iš lubų?

Liberalai nusiteikę atšaukti blaiviuosius sekmadienius, kai grįžęs iš paežerės vakare futbolą turi žiūrėti be alaus, nes nespėjai jo nusipirkti iki 15 valandos. Pagal jų siūlymą aštuoniolikmetis jau galės nusipirkti sidro ar net vyno, jei jis nebus stipresnis kaip 15 laipsnių. Beje, vyną būtų galima pilstyti net Kaziuko mugėje.

Negana to, šie laisvamaniai nori sugrąžinti teisę viskio, alaus ar brendžio gamintojams net viešai papasakoti, kaip atsiranda šie gėrimai, kada juos tinka vartoti, o kada – ne, kuris iš jų ir už ką buvo apdovanotas.

Žmonėms – laisvės gurkšnis, bet kartu kontrolinis šūvis vardinio pistoleto „Glock“ turėtojui ir visiems jo parankiniams. Teks kastis apkasuose ir laukti progos dar sykį įvesti Talibano režimą.

O gal vis dėlto geriau atsipalaiduoti ir įsipilti gero vyno taurę?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.