V. Blinkevičiūtė kritikuoja valdžią: į „maršus“ žmones lengva sukviesti, kai jiems nėra gerai gyventi

Opozicinių socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako mananti, kad diskusijas keliančius ir kontraversiškai vertinamus „šeimų gynimo maršo“ mitingus skatina atsirasti valdžios nenoras kalbėtis ir Lietuvoje esamos socialinės problemos.

 V.Blinkevičiūtė teigė, kad tokia situacija susidaro dėl valdžios nekalbėjimo su žmonėmis.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Blinkevičiūtė teigė, kad tokia situacija susidaro dėl valdžios nekalbėjimo su žmonėmis.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-18 09:49

Socialdemokratės įsitikinimu, į renginius, kuriuose skelbiama, kad yra reikalas ginti šeimą, lengva sukviesti būtent tuos žmones, kuriems nėra lengva gyventi.

„Labai lengva žmones sukviesti į tokius mitingus ir maršus, kada žmonėms nėra gerai gyventi. Ar žmonės iš tikrųjų turi darbą, ar jie gauna pakankamą atlyginimą, ar jie gali išlaikyti savo vaikus ir savo šeimas? Ar pakankamai valstybė investuoja į šeimų gerovę Lietuvoje? Į daugelį šių klausimų atsakymas būtų vienas – ne. Ir tada labai lengva žmones sukviesti, jais manipuliuoti, juos paskatinti eiti prieš valdžią, sakant, kad negeri sprendimai. Reikia žvelgti kur kas plačiau“, – „Žinių radijui“ sakė socialdemokratė.

„Tokie procesai vyksta ir tada, kada nėra valdžios dialogo su žmonėmis, – tai yra blogiausia. Kada tiesiog nesiklausoma, negirdima jų nuomonės arba labai arogantiškai nuomonė atmetama ir pasakoma, kad jie kelia kažkokius reikalavimus ir kad mes į juos neatsižvelgsime ir nediskutuosime. Tai yra pats blogiausias variantas“, – akcentavo V. Blinkevičiūtė ir kritiškai įvertino Kauno bei Vilniaus savivaldybes, kurios atsisakė išduoti leidimus surengti kelis, skirtingas idėjas propaguojančius renginius.

„Neturėtų taip būti, kad Kauno ir Vilniaus savivaldybės uždraudžia mitingus, susirinkimus, tarsi bijodami kitos nuomonės. Kokiu keliu mes pradėjome eiti? Vilnius nedavė leidimo (šeimų maršui – ELTA), žmonės vis tiek susirinko, galbūt net pažeisdami tvarką... Kauno savivaldybė nedavė leidimo „Pride“ paradui. Tai nėra gerai, einama prie tokio dalyko, kad, jei žmonės turi kitą nuomonę, tai reiškia kažkaip ją uždrausti“, – apibendrino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.