G. Landsbergis: Šveicarija yra labai svarbi ne tik Lietuvos, bet ir visos ES partnerė

Ketvirtadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Vilniuje susitiko su Šveicarijos Federalinės Tarybos viceprezidentu ir užsienio reikalų ministru Ignazio Cassis‘u, su kuriuo aptarė dvišalius Lietuvos ir Šveicarijos santykius, situaciją Baltarusijoje, įskaitant nelegalios migracijos klausimą, reformų procesą Ukrainoje bei Europos Sąjungos (ES) – Šveicarijos santykių ateitį.

Ministras G. Landsbergis: Šveicarija yra labai svarbi ne tik Lietuvos, bet ir visos ES partnerė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ministras G. Landsbergis: Šveicarija yra labai svarbi ne tik Lietuvos, bet ir visos ES partnerė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2021, 4:23 PM, atnaujinta Jul 9, 2021, 6:48 AM

Pasak pranešimo, abu ministrai akcentavo puikius Lietuvos ir Šveicarijos dvišalius santykius. „Šiais metais minėsime dvi gražias sukaktis. Prieš 100 metų Šveicarija pripažino Lietuvos nepriklausomybę, o prieš 30 metų buvo atkurti diplomatiniai santykiai tarp mūsų šalių. Tikiu, kad tai bus gera proga mūsų santykius pakelti į dar aukštesnį lygmenį“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Susitikimo metu ministrai apsikeitė nuomonėmis dėl situacijos Baltarusijoje. „Baltarusijos režimas represijomis gali sumažinti protestų apimtis, tačiau palaužti žmonių dvasią ir laisvės siekius yra kur kas sunkiau“, – pažymėjo G. Landsbergis. Ministras taip pat padėkojo Šveicarijai už jos sprendimą prisijungti prie Baltarusijos režimui taikomų ES sankcijų.

Ministrai taip pat aptarė ES – Šveicarijos santykių perspektyvas. „Šveicarija yra labai svarbi ne tik Lietuvos, bet ir visos ES partnerė, todėl esame suinteresuoti kaip įmanoma glaudesniais ES – Šveicarijos santykiais“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

G. Landsbergis palinkėjo sėkmės Šveicarijai rengiant kitų metų Ukrainos reformų konferenciją ir pažadėjo pasidalinti turima patirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.