Dėl techninės klaidos daugiau nei 800 Lietuvos gyventojų atsisiuntė neteisingus Europos „žaliuosius pasus“

Kaip ministeriją informavo ES Skaitmeninio COVID pažymėjimo sistemos kūrėjas VĮ Registrų centras, penktadienį nuo 00:00 iki 9:00 val. dėl techninės klaidos neteisingus COVID pažymėjimus dėl PGR neigiamo tyrimo atsisiuntė daugiau nei 800 asmenų.

 Dėl techninės klaidos daugiau nei 800 Lietuvos gyventojų atsisiuntė neteisingus Europos „žaliuosius pasus“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dėl techninės klaidos daugiau nei 800 Lietuvos gyventojų atsisiuntė neteisingus Europos „žaliuosius pasus“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 6:38 PM, atnaujinta Jul 9, 2021, 6:42 PM

Iš viso neteisingai suformuota 2857 pažymėjimai. Dar prieš pietus sistemoje jie buvo ištaisyti ir atnaujinti, o šių pažymėjimų turėtojai savo paskyroje jau gali rasti teisingas dokumento formas. Jeigu esate vienas iš asmenų, minėtuoju laikotarpiu atsisiuntęs ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą, rekomenduojame jį atsisiųsti iš naujo.

Primename, kad Lietuva viena pirmųjų ES pradėjo išduoti šį dokumentą. Į užsienį keliaujantys Lietuvos gyventojai gali atsisiųsti pažymėjimą iš sveikatos portalo https://www.esveikata.lt ir jį naudoti patvirtinimui, jog yra paskiepyti nuo COVID-19 ligos, persirgo šia liga arba turi galiojantį neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą.

Be to, svarbu pažymėti, kad prieš keliaujant – būtina pasitikrinti tos šalies, į kurią keliaujate, taisykles.

Atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą rasite koronavirusas/informacija-visuomenei/es-skaitmeninis-covid-pazymejimas"="">koronavirusas/informacija-visuomenei/es-skaitmeninis-covid-pazymejimas"" target="_blank">ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.