G. Landsbergis vyksta į Ankarą ir Bagdadą tartis dėl neteisėtų migrantų

Liepos 13 dieną ministras Gabrielius Landsbergis kartu su Vyriausybės kanclere Giedre Balčytyte bei vidaus reikalų viceministru Arnoldu Abramavičiumi išvyko į Ankarą, kur susitiks su Turkijos užsienio ir vidaus reikalų ministrais Mevlütu Çavuşoğlu bei Süleymanu Soylu.

Baltarusių demokratijos atstovybė, akreditavimo renginys, URM, Sviatlana Cichanouskaja, Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Baltarusių demokratijos atstovybė, akreditavimo renginys, URM, Sviatlana Cichanouskaja, Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2021, 4:20 PM

Vizito metu bus aptarti bendri veiksmai, siekiant užkirsti kelią Baltarusijos režimo prieš Lietuvą vykdomoms hibridinio karo operacijoms, kurių metu nelegali migracija naudojama kaip ginklas.

G. Landsbergio ir jo vadovaujamos delegacijos Ankaroje vizito metu bus tęsiamos intensyvios dvišalės konsultacijos, kurių metu ketinama suderinti abiejų šalių glaudaus bendradarbiavimo modalumus, siekiant veiksmingai stabdyti iš Baltarusijos į Lietuvą plūstantį nelegalių migrantų srautą.

Iš Ankaros užsienio reikalų ministras G. Landsbergis vyks į Bagdadą (Irakas), kur taip pat ketina aptarti bendradarbiavimo galimybes nelegalios migracijos srityje su Irako užsienio reikalų ministru Fuadu Husseinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.