Pravieniškių pataisos namų vadovas grąžinamas į darbą, bet perkeliamas į kitas pareigas

Baigus tarnybinį patikrinimą dėl iš Pravieniškių pataisos pasišalinusių nuteistųjų, į darbą grąžinamas įstaigos direktorius Dainius Sušinskas, tačiau jam bus siūlomos kitos pareigos, ketvirtadienį pranešė Kalėjimų departamentas.

 Baigus tarnybinį patikrinimą dėl iš Pravieniškių pataisos pasišalinusių nuteistųjų, į darbą grąžinamas įstaigos direktorius D.Sušinskas, tačiau jam bus siūlomos kitos pareigos, ketvirtadienį pranešė Kalėjimų departamentas.<br> lrytas.lt koliažas.
 Baigus tarnybinį patikrinimą dėl iš Pravieniškių pataisos pasišalinusių nuteistųjų, į darbą grąžinamas įstaigos direktorius D.Sušinskas, tačiau jam bus siūlomos kitos pareigos, ketvirtadienį pranešė Kalėjimų departamentas.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 10:14 AM

Tiek D. Sušinsko, tiek laikinojo Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus pavaduoto Sigito Sadonio nušalinimai nuo pareigų atšaukti patvirtinus tarnybinio patikrinimo išvadą.

Tačiau, pasak Kalėjimų departamento, Valstybės saugumo departamentas atlieka papildomą D. Sušinsko tikrinimą dėl leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

„Todėl vadovaujantis Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymu D. Sušinskas toliau savo pareigų vykdyti negali. Jam siūlomos kitos pareigos, kurioms eiti nereikalingas darbas su slapta informacija“, – rašoma departamento pranešime.

D. Sušinskas į kitas pareigas perkeliamas arba nušalinamas nuo pareigų Valstybės saugumo departamento tikrinimo terminui.

Kalėjimų departamento direktoriaus įsakymu sudaryta komisija atliko tarnybinį patikrinimą, aiškinantis aplinkybes dėl gegužės 14 dieną iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iojo sektoriaus pasišalinusių dviejų nuteistųjų. Patikrinimo metu įvertinus laisvės atėmimo įstaigos pareigūnų ir darbuotojų veiksmus, dešimčiai pataisos pareigūnų buvo įteikti pranešimai dėl galimo tarnybinio nusižengimo. 

Atsižvelgus į patikrinimo rezultatus, pareigūnų tarnybos eigą, komisija nustatė, kad  aštuoni pataisos pareigūnai netinkamai vykdė tarnybines pareigas ir neatliko būtinųjų veiksmų, kuriuos turėjo ir galėjo atlikti įpareigoti teisės aktų.

Komisija pasiūlė jiems skirti nuobaudas: septyniems siūloma skirti pastabas, vienam – tiesiogiai tame poste tarnybą vykdžiusiam pareigūnui – papeikimą.

Gegužės 14 dieną iš Pravieniškių pabėgo du 24-erių ir 46-erių nuteistieji. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad jie iš pataisos namų bendrabučio patalpos pasišalino metaliniu pjūklu išpjovę lango grotas ir perlipę per įstaigos tvorą.

Jaunesnysis nuteistasis rastas jau kitą dieną Kaune, o vyresnis bėglys – dar po dienos Pakruojo rajone.

Abu nuteistieji laisvės atėmimo bausmes atlikinėjo nuo 2019 metų. Vyresnis kalinys nelaisvėje atsidūrė dėl sukčiavimo, turto prievartavimo, o antrasis nuteistasis – dėl plėšimo, turto pasisavinimo, viešosios tvarkos pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.