Vytautas Bruveris. Kokia viela sustabdys ketvirtąją bangą?

Ko šauktis šiai valdžiai – oficialaus Bažnyčios egzorcisto ar nelegalaus būrėjo šamano? Mat ji gimė greičiausiai palydėta kokio nors prakeiksmo ar piktos akies nužiūrėta. Juk išropojusi iš vienos krizės ji jau nyra į kitą, negana to, tam būna visiškai nepasirengusi, nors daug ką galima numatyti iš anksto.

Nelegalūs migrantai iš Baltarusijos. <br>AP/Scanpix nuotr.
Nelegalūs migrantai iš Baltarusijos. <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-15 06:58

Vos valdantieji gavo progą lengviau atsikvėpti po to, kai galėjo nutraukti bene ilgiausią jų įvestą Lietuvos istorijoje karantiną iki pat grindų nukritus koronaviruso pandemijos skaičiams, užgriuvo nelegalios migracijos iš Baltarusijos krizė.

Pastarąją buvo galima prognozuoti seniai. Juolab pats Baltarusijos diktatorius A.Lukašenka viešai pagrasino migrantus paleisti, o pirmosios jų grupės pasirodė jau kažin kada.

Tačiau Lietuvos valdžia tik šiomis dienomis tarsi ima atsigauti po šoko, rengiasi statyti sieną su kaimynais, o kol jos nėra, pasienio pamiškėse vynioja koncertiną – spygliuotą vielą.

Lyg negana būtų migrantų būrių, užsikrėtimų skaičiai vėl po truputį ėmė augti jau sklandant ir naujos viruso atmainos šmėklai. Taigi rudens pradžioje galime sulaukti ketvirtosios pandemijos bangos, o iki kolektyvinio imuniteto ir daugumos žmonių paskiepijimo dar labai toli.

Kad gali tekti grįžti prie suvaržymų, nes padėtis gali blogėti, jau kuris laikas kartoja ir premjerė I.Šimonytė. Tačiau ir ji neturi atsakymo į klausimą, kaip priversti daugumą tautiečių pasiskiepyti. Valdantieji tik skėsčioja rankomis – esą laisvoje šalyje priemonių tokiam dalykui nėra ir negali būti iš esmės.

Bet gal reikėtų dar vienos ar kelių kampanijų derinant rimbą su meduoliu? Gal apskritai reikėtų aktyviau veikti, užuot filosofiškai dūsavus ar tebesidžiaugus galimybių pasu, kuris nesuveikė?

Antai Prancūzijos prezidentas E.Macronas paskelbė, kad nepasiskiepusieji nebus įleidžiami beveik į jokias viešas vietas ir bus izoliuoti.

Po šio perspėjimo skiepytis žaibiškai užsiregistravo per milijoną prancūzų.

Jei negalvosime, ką daryti dabar, rudenį jokia koncertina nepadės. Viela net žmones nelabai sulaiko, ką jau kalbėti apie virusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.