I. Šimonytės patarėja: Vyriausybė jau vertina, kad prasidėjo ketvirtoji banga, bus tariamasi dėl naujų ribojimų

Vyriausybė pirmadienį tarsis dėl tolesnių COVID-19 valdymo priemonių, tarp siūlymų – sieti galimus ribojimus su COVID-19 pacientų skaičiumi ligoninėse, sako premjerės patarėja sveikatos apsaugos klausimais Živilė Gudlevičienė.

Žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-07-26 08:49, atnaujinta 2021-07-26 08:50

LRT radijui pirmadienį premjerės patarėja sako, kad Vyriausybė pastaruoju metu eksponentiškai augančius susirgimus ir daugėjantį COVID-19 pacientų skaičių ligoninėse „jau vertina, kad prasidėjo ketvirtoji banga“.

„Tai yra garsus skambutis, šiandien jau rinksimės dėl veiksmų, kada ir kaip, kokie ribojimai gali būti įvesti. Taip iš tiesų jau siūlymai yra parengti SAM derinant su kitomis ministerijomis, šiandien tie siūlymai bus svarstomi. (...) Pagrindinis rodiklis vis dėlto bus ligoninių užimtumas ir, nelabai norėtųsi to skaičiaus sakyti, bet mirčių atvejų skaičius“, – teigė Ž. Gudlevičienė.

Anot jos, svarstoma, kad ribojimų grąžinimas būtų siejamas su pacientų ligoninėse rodikliais, viena iš svarstomų ribų – 300 COVID-19 pacientų gydymo įstaigose. Šiuo metu, Statistikos departamento duomenimis, ligoninėse gydoma apie 90 pacientų.

„Būtų svarstoma apie tam tikrus jau ribojimus tiek tose savivaldybėse, kuriose atvejų skaičius didėtų, tiek ir, galbūt, tam tikroms veikloms būtų svarstomi ribojimai. Jau turbūt girdėjote ne vieną kartą, kad iš tiesų yra svarstoma sugrąžinti galimybių pasą ir kontaktinės veiklos galėtų vykti tik turintiems galimybių pasą“, – teigė premjerės patarėja.

Ž. Gudlevičienė patvirtino, kad svarstoma galimybių pasą palikti tik persirgusiems arba pasiskiepijusiems asmenims, nes testas yra „vienkartinis dalykas“.

Pirmadienį rengiamas neformalus Ministrų kabineto pasitarimas, sprendimai turėtų būti priimami Vyriausybės posėdyje trečiadienį.

Pastaruoju metu COVID-19 susirgimų skaičius auga, šeštadienį ir sekmadienį paskelbta apie 420 naujų COVID-19 atvejų, nuo šios ligos naujų mirčių neužfiksuota. 14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 63,3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.