A. Bilotaitės atsakas A. Lukašenkai: būtų neįtikėtina, jeigu jis pasirūpintų sienų saugumu

Būtų neįtikėtina, jeigu Baltarusijos autoritarinis vadovas Aliaksandras Lukašenka pasirūpintų šalies sienų saugumu, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 12:29 PM, atnaujinta Aug 5, 2021, 1:05 PM

„Jeigu Lukašenka tikrai pasirūpins sienų saugumu ir imsis rūpintis sienomis, čia būtų neįtikėtina, nes iki šiol viskas buvo daroma taip, kad tie žmonės su pareigūnų pagalba lengvai galėtų kirsti Lietuvos sieną“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė ji.

„Iki šiol tai buvo organizuojama, dalyvaujant pareigūnams, jiems palydint, parodant, kur reikia nueiti, instruktuojant. To mes negalime toleruoti. Ir dabar tai, kas vyksta, ta dezinformacinė ataka ir kiti dalykai, tai akivaizdžiai tik dar kartą pagrindžia, kad tai hibridinė ataka prieš Lietuvos Respubliką“, – taip pat akcentavo ji.

A. Bilotaitė teigia, kad Lietuva privalo principingai užtikrinti sienos apsaugą ir neįsileisti į šalies teritoriją neteisėtų migrantų.

„Aš manau, kad mes turime laikytis kietos pozicijos. Lietuva turi principingai užtikrinti sienos apsaugą, ir mes esame pasiruošę tai daryti nuosekliai ir tiek, kiek reikės“, – pabrėžė ji.

Autoritarinis Baltarusijos vadovas A. Lukašenka įpareigojo jėgos struktūras sustiprinti valstybės sienos apsaugą ir užkirsti kelią jos pažeidimams. Kaip praneša Baltarusijos naujienų agentūra BELTA, jis tai pareiškė ketvirtadienį per pasitarimą dėl padėties pasienyje.

„Nuo šios dienos nė viena koja neturi įžengti į Baltarusiją iš bendrą sieną turinčių šalių, nei iš pietų, nei iš vakarų. Kaip jūs tai darysite – apsvarstysime po šio pasitarimo, susirinksite pas valstybės sekretorių. Čia yra vidaus reikalų ministras, gynybos ministras. Uždarykite kiekvieną sienos metrą“, – teigė A. Lukašenka.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau nei 4 tūkst. neteisėtų migrantų.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.