Atnaujinti aštrios vielos tiesimo darbai: per dieną planuojama įrengti apie 100–200 metrų

Kariuomenė ketvirtadienį atnaujino aštrios vielos tiesimo darbus pasienyje su Baltarusija ties Druskininkais.

Lietuvos su Baltarusija pasienyje statoma tvora.<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Lietuvos su Baltarusija pasienyje statoma tvora.<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-05 15:27

Darbams vadovaujantis Krašto apsaugos savanorių pajėgų 1-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Linas Sadauskas sako, kad per pirmą dieną planuojama sustiprinti jau esamą apie 1,4 km ilgio tvorą ir nutiesti papildomus 100–200 metrų.

„Preliminariai (yra nutiesta) apie 1,4 km, ir tas ruožas planuojamas sustiprinti, o kita dalis darbų yra tęsti toliau tvorą šiame ruože ir kituose ruožuose. Šiandien planuojama sustiprinti esamą tvorą ir nutiesti apie šimtą-du šimtus metrų“, – per spaudos konferenciją Druskininkų užkardoje sakė L. Sadauskas.

Jis pasakojo, kad vadinamąją vielą „Concertina“ ketinama tiesti keliais aukštais pagal karo inžinierių skaičiavimus, o bendras jos aukštis turėtų siekti apie du–tris metrus, priklausomai nuo konfigūracijos.

„Priklausomai nuo vietos, bus kombinuojama įvairiai, 3+2+1, kai kur bus 2+2, kaip jau minėjau, tai grynai mūsų skaičiavimai karo inžinierių“, – sakė taktinis vadas teritorijoje.

Kariuomenės atstovas teigė, jog atnaujintiems darbams naudojama iš Estijos gauta viela. Iš viso Estija perdavė Lietuvai 140 km vielos, tačiau ją konfigūruojant keliais sluoksniais planuojama padengti apie 20 km ruožą.

„Ši konkrečiai „Concertina“, kiek žinau, tai pagalba iš Estijos, šiuo konkrečiu momentu mes naudojame šią vielą. 140 kilometrų yra pačios techninės vielos, bei jei jūs darote užtvarą iš kelių segmentų, atitinkamai tas atstumas atkarpos mažėja“, – sakė L. Sadauskas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė anksčiau ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad šiuo metu vielos turima tiek, kada pakaktų padengti 20 km ruožą.

Ministrės teigimu, už mėnesio ketinama gauti dar papildomus 100 km vielos iš Estijos, tiek pat Lietuva turėtų gauti iš Ukrainos.

Iki šiol sienos apsaugai panaudota apie 5 km vielos, tačiau ji tiesiama keliais sluoksniais, tad pasienyje ties Druskininkais ja aptvertas apie 1,5 kilometro ilgio ruožas.

„Concertinos“ tiesimas buvo kurį laiką sustojęs dėl vykdytų viešųjų pirkimų procedūrų, taip pat iš Estijos gautos pjaunančios vielos tiesimui trūko tam tikrų elementų.

Valstybės sieną su Baltarusija siekiama aptverti ženkliai išaugus nelegalios migracijos srautams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.