Prezidentūra: Minsko režimas tarsi įkaitais siekia pasinaudoti neteisėtais migrantais

Pareiškęs, jog uždaro valstybės sienas, Minsko režimas tarsi įkaitais siekia pasinaudoti neteisėtai iš Baltarusijos į Lietuvą keliaujančiais migrantais, teigia Prezidentūra.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 8:17 PM

„Savo pastaraisiais pareiškimais Baltarusijos režimas siekia kelti įtampą, o situacijos eskalavimui tarsi įkaitais siekia pasinaudoti savo prisiviliotais nelegaliais migrantais“, – BNS ketvirtadienį informavo Prezidento komunikacijos grupė.

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį per susitikimą dėl padėties pasienyje nurodė savo jėgos struktūroms uždaryti „kiekvieną sienos metrą“.

„Nuo šios dienos nė viena koja neturi įžengti į Baltarusijos teritoriją iš kitos pusės – ar iš Pietų, ar iš Vakarų“, – teigė A.Lukašenka.

Prezidentūros teigimu, šalies vadovas Gitanas Nausėda pabrėžia, kad šiuo metu Lietuvai svarbiausia efektyviai kontroliuoti savo ir ES sieną.

„O tarptautinė bendrija turi dar vieną progą įsitikinti, kad Baltarusijos režimas naudojasi žmonėmis kaip priemone savo tikslams pasiekti“, – teigiama atsakyme.

Anksčiau ketvirtadienį Baltarusijos valstybės sienos komitetas pareiškė, kad baltarusių pasieniečiai neleido Lietuvos teisėsaugai apgręžti grupės migrantų.

Trečiadienį Minsko režimas pranešė apie Baltarusijos teritorijoje prie Lietuvos sienos aptiktą sužalotų irakiečių grupę.

Anksčiau tą pačią dieną baltarusių pasieniečiai informavo, kad Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje, Benekainių gyvenvietės apylinkėse, jie aptiko „sunkios būklės“ Irako pilietį, kuris vėliau mirė.

Šios šalies institucijos nurodo, kad asmenys į Baltarusiją pateko iš Lietuvos.

Lietuvos pasieniečiai teigia negavę informacijos iš Baltarusijos pareigūnų apie įvykį, o apie tai sužinoję iš žiniasklaidos.

Jie taip pat pabrėžia, kad nė vienu vienu atveju pasienyje su Baltarusija Lietuvos pareigūnai įgaliojimų neviršijo.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko per 4,1 tūkst. migrantų, daugelis jų yra iš Irako.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.