Užmaršiam Radviliškio merui Vytautui Simeliui – bėdos

Radviliškio rajono merui Vytautui Simeliui – nerimo dienos. 63 metų politikui tenka aiškintis Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl užmaršumo, o ši neįprasta istorija gali baigtis netgi naujais rinkimais.

V.Simelis turės pasiaiškinti, kodėl laiku neatsisakė ankstesnių pareigų.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Simelis turės pasiaiškinti, kodėl laiku neatsisakė ankstesnių pareigų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 4:11 PM

Lietuvos žaliųjų partijos atstovui koją kiša neužbaigti darbo santykiai su Radviliškio rajono savivaldybės administracija. Mat tapęs meru jis dar oficialiai buvo ir Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjas – laiku neatsisakė šių pareigų. Negana to, naujai išrinktam merui gegužę buvo pervesti ir du atlyginimo avansai – vienas kaip rajono vadovui, antras – už darbą Paveldosaugos ir turizmo poskyryje.

V.Simelis darbo santykius su Radviliškio rajono savivaldybės administracija baigė praėjus beveik mėnesiui po to, kai jam buvo įteiktos mero regalijos, – priesaiką davė gegužės 6-ąją, o prašymą atleisti iš darbo įteikė birželio 4-ąją.

Radviliškio rajono savivaldybės darbuotojai šį akibrokštą vertina kaip nesusipratimą. Jie tikina, kad į darbą Paveldosaugos ir turizmo poskyryje neateinančiam V.Simeliui pravaikštos nebuvo žymimos, nes jis „formaliai atvykdavo į savivaldybės pastatą“.

Pats V.Simelis situacijos komentuoti nenorėjo, kad „komentarai neturėtų įtakos VRK narių nuomonei susiformuoti“.

Tiesa, jis tikino dviejų atlyginimų negavęs: „Davęs priesaiką ir oficialiai tapęs meru nė dienos nebuvau Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėju. Tai aiškiai matyti gegužės mėnesio darbo užmokesčio žiniaraštyje.“

Kol kas neįprastos situacijos komentuoti nėra linkusi ir VRK, kuri liepos 13-ąją pradėjo tyrimą.

Įstatymai numato, kad išrinktas į savivaldybės tarybą politikas likus ne mažiau kaip 10 dienų iki pirmojo posėdžio privalo kreiptis į VRK ir oficialiai atsisakyti su šia veikla nesuderinamų pareigų. Jeigu išrinktasis to nepadaro, VRK turi priimti sprendimą dėl mandato panaikinimo.

Rajono vadovu vėl tapo po 18 metų

Radviliškio rajone rinkimai surengti šių metų balandį. Naujų rinkimų prireikė, kai praėjusį rudenį Seimo nario mandatą laimėjo konservatorius Antanas Čepononis.

Kovą dėl mero regalijų V.Simelis laimėjo įtikinamai – surinko 59 proc. balsų ir įveikė Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorę konservatorę Jolantą Margaitienę.

V.Simelis nėra politikos naujokas – jis Radviliškio rajonui vadovavo 1995–2003 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.