Valstiečiai prašo G. Nausėdos įvertinti URM ir VRM ministrų tinkamumą toliau eiti pareigas Prezidentūra: konkrečių ministrų darbą pirmiausia turėtų vertinti premjerė

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) šešėlinė Vyriausybė kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, kad jis įvertintų užsienio ir vidaus reikalų ministrų tinkamumą eiti pareigas.

Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 2:05 PM, atnaujinta Aug 5, 2021, 6:03 PM

„Tokį sprendimą priėmėme atsižvelgdami į Lietuvoje susidariusią padėtį, kai Vyriausybės vykdoma užsienio politika valstybei neduoda jokių apčiuopiamų vaisių, o nelegalios migracijos problema nesprendžiama iš esmės“, – teigė šešėlinis valstiečių premjeras, LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Anot jo, su Baltarusijos hibridinės atakos veiksmais sukelta nelegalių migrantų krize dirbama epizodiškai, reaguojant tik į pasekmes, nesiimant savalaikių veiksmų, o „užsienio reikalų ir vidaus reikalų ministrai vengia prisiimti atsakomybę bei paaiškinti savo sprendimus Lietuvos žmonėms“.

„Matome daug chaoso, nekompetencijos, kuri kelia visuomenės nepasitikėjimą ir kursto įvairias baimes bendruomenėse, ypač tose, kurios gyvena netoli pasienio su Baltarusija“, – tvirtino R.Karbauskis.

Anot LVŽS pranešimo, į prezidentą kreiptasi raštu po šešėlinės Vyriausybės posėdžio.

Valstiečių šešėlinė Vyriausybė taip pat pateikė dešimt neatidėliotinų darbų siekiant spręsti migrantų krizę.

Jis siūlo skubiai paskirti Lietuvos ambasadorių Europos Sąjungoje, kreiptis į ES, NATO ir kitus sąjungininkus, kad šie darytų spaudimą Baltarusijai ir neteisėtų migrantų kilmės valstybėms dėl antplūdžio stabdymo, apriboti Baltarusijos oro erdvę, pasienyje pastatyti fizinį barjerą, greičiau nagrinėti prieglobsčio prašymus, ES lygiu sutarti, nuo kokio migrantų skaičiaus jie būtų perkeliami į kitas šalis, tarptautinėje teisėje įtvirtinti hibridinės atakos apibrėžimą, kreiptis į Jungtinių Tautų Teisingumo teismą, prašant tarptautiniu mastu pripažinti Baltarusijos vykdomą agresiją prieš Lietuvą, sukurti detalų migracijos valdymo planą, dirbti su pasienio bendruomenėmis.

Opozicinė LVŽS frakcija Seime turi 32 narius.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko per 4,1 tūkst. migrantų, daugelis jų yra iš Irako.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija.

Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis.

Prezidentūra: konkrečių ministrų darbą pirmiausia turėtų vertinti premjerė

Opoziciniams valstiečiams kreipusis į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl užsienio, vidaus reikalų ministrų tinkamumo eiti pareigas, Prezidentūra teigia, kad pirmiausia konkrečių ministrų darbą turėtų vertinti premjerė Ingrida Šimonytė.

„Konkrečių ministrų darbą pirmiausia turėtų vertinti ministrė pirmininkė. Prezidentui ir valstybei svarbiausia yra ministrų darbo rezultatas, kurį šiai dienai vertinti yra per anksti“, – BNS atsiųstame komentare teigė Prezidentūra.

Vis dėlto, šalies vadovas teigiamai vertina valstiečių šešėlinės Vyriausybės pasiūlymus, kaip spręsti migrantų krizę.

„Prezidentas teigiamai vertina dešimt konkrečių šešėlinės Vyriausybės pasiūlymų vidaus ir užsienio politikos srityse. Šalies vadovo teigimu, šios darbų kryptys, kaip ir praėjusią savaitę pagrindinių politinių partijų dar kartą patvirtintas Lietuvos užsienio politikos kurso tęstinumas, yra svarbios sprendžiant migrantų krizę“, – sakė Prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.