V. Čmilytė-Nielsen iš naujos Seimo frakcijos tikisi paramos Partnerystės įstatymui

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad dar kartą teikiant Partnerystės įstatymą galima sulaukti paramos iš naujos Seimo frakcijos, kuri susiformavo skilus parlamento valstiečiams.

Tikisi paramos partnerystės įstatymui.<br>T.Bauro nuotr.
Tikisi paramos partnerystės įstatymui.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2021, 9:43 AM

„Dėl partnerystės aš manau, kad mes tikrai galime surasti palaikymą šioje frakcijoje. Žinau kai kurių šios frakcijos žmonių nuotaikas ir žmogaus teisių klausimais jos yra tikrai liberalios“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė politikė.

Visgi trylikos narių politinė jėga su ekspremjeru Sauliumi Skverneliu priešakyje, pažymėjo V. Čmilytė-Nielsen, vargu ar įsilietų į glaudesnį bendradarbiavimą su valdančiais dešiniaisiais.

„Mano supratimu, atskalūnai būtent ir taiko į tą patį rinkėjų segmentą, kuriam atstovauja Valstiečių ir žaliųjų frakcija, socialdemokratai. Manau, kad toks patyręs politikas kaip Saulius Skvernelis kažin ar mėgintų iškovoti centro kairės rinkėjų simpatijas, jungdamasis prie centro dešinės valdančiosios daugumos – bent jau tai būtų stebinantis ėjimas“, – samprotavo Seimo pirmininkė.

Bet kuriuo atveju, teigė V. Čmilytė-Nielsen, iš naujosios frakcijos ji tikisi valstybiško požiūrio ir dialogo.

„Visiems akivaizdu, kad ši frakcija yra opozicinė. Aš viliuosi, kad iš tos frakcijos, kuriai, matyt, vadovaus buvęs premjeras Saulius Skvernelis... aš iš jos tikiuosi brandaus valstybiško požiūrio ir mažesnio nei jų buvusių bendražygių deklaratyvumo. Neabejotinai vienais ar kitais klausimais mes su jais kalbėsime ir ieškosime bendro matymo“, – sakė politikė.

ELTA primena, kad antradienį parlamentaras S. Skvernelis Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Naujoji frakcija vadinsis „Demokratai – vardan Lietuvos“.

Kartu su ekspremjeru iš valstiečių frakcijos pasitraukia Laima Nagienė, Rūta Miliūtė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Tomas Tomilinas, Laima Mogenienė, Rima Baškienė, Linas Kukuraitis, Zenonas Streikus.

Taip pat prie naujosios frakcijos turėtų prisijungti trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę parlamentarai: Domas Griškevičius, Vytautas Bakas ir Algirdas Butkevičius.

Frakcija ketina dirbti opozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.