R. Tamašunienė: opozicijos lyderį galime turėti ir be Darbo partijos frakcijos

Lietuvos regionų frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė mano, kad ir be Darbo partijos frakcijos gali atsirasti Seimo opozicijos lyderis.

Rita Tamašunienė.<br>T.Bauro nuotr.
Rita Tamašunienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2021, 3:17 PM

„Ir be Darbo partijos frakcijos gali atsirasti stipri opozicija ir opozicijos lyderis. Mes galvojame, kad opozicijos lyderis yra svarbus asmuo, ypač demokratiniame valstybės procese.

Manau, kad šansai visada yra ir susitarti tikrai verta, kad opozicijos lyderį turėtume. Bet matome, kad Darbo partija galvoja kitaip. Kita vertus, nei mes planavome burtis į opozicinę frakcijų koaliciją su Darbo partija, nei siūlėmės Darbo partijai, nei juos kvietėme, nei jų vertinimų prašėme. Šiandien mūsų frakcija gali pasakyti tvirtą „ne“ Darbo partijai“, – Eltai sakė Lietuvos regionų frakcijos seniūnė R. Tamašunienė.

Anot jos, dialogas tarp opozicinių frakcijų tebevyksta.

„Yra „valstiečiai“, yra S. Skvernelio frakcija, yra socialdemokratai... Dar tie deriniai yra dėliojami, dialogas vyksta tarp opozicinių frakcijų. Jeigu Darbo partijai opozicijos lyderis nėra svarbu, tai yra jų pozicija, kuri niekaip nėra susijusi su Regionų frakcija“, – sakė R. Tamašunienė.

Ji užtikrino, kad „dėlionės gali būti įvairios.“

Antradienį „darbietis“ Vytautas Gapšys informavo, kad Darbo partijos taryba nerekomendavo jos Seimo frakcijai eiti su Lietuvos regionų frakcija į bendrą koaliciją dėl opozicijos darbo, primena ELTA.

Jo nuomone, šioje rudens sesijoje opozicinėms frakcijoms susitarti dėl bendro darbo ir opozicijos lyderio yra praktiškai beveik neįmanoma.

„Manau, kad sudaryti kažkokią koaliciją, kuri galėtų turėti opozicijos lyderį, praktiškai yra beveik neįmanoma. Žinant visus kitus santykius tarp „valstiečių“ ir naujai susikūrusios frakcijos, aš manau, kad matematiškai yra labai sudėtinga“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Gapšys.

Jo nuomone, bent kažkuriam laikui bus padaryta pertrauka tarp diskusijų dėl opozicijos lyderio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.