Kelmės ir Trakų rajonų rinkėjai netrukus sulauks pranešimų apie rinkimus

Artėjant spalio 10 d. vyksiantiems Kelmės ir Trakų rajonų savivaldybių tarybų narių – merų rinkimams, rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus.

 Kelmės ir Trakų rajonų rinkėjai netrukus sulauks pranešimų apie rinkimus.<br>VRK nuotr.
 Kelmės ir Trakų rajonų rinkėjai netrukus sulauks pranešimų apie rinkimus.<br>VRK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 10:21 AM

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad pranešimuose nebėra rinkėjų asmens duomenų, tokių kaip vardas, pavardė, asmens kodas. Vienu adresu savo gyvenamąją vietą deklaravę rinkėjai gaus vieną pranešimą. Šie pranešimai nebus įteikiami asmeniškai, o bus paliekami rinkėjų pašto dėžutėse.

Kaip anksčiau, taip ir šiuose rinkimuose, pranešimus rinkėjams pristatys ir kitą su rinkimais susijusią informaciją perduos apylinkių rinkimų komisijų nariai.

Pranešimuose bus nurodytas rinkimų apylinkės, į kurios rinkėjų sąrašą rinkėjas įrašytas, pavadinimas, numeris, balsavimo patalpos adresas, rinkimų data, laikas ir kita informacija, susijusi su artėjančiais rinkimais.

Rinkėjams, turintiems teisę balsuoti namuose (neįgaliesiems, neįgaliuosius namuose slaugantiems ar juos prižiūrintiems asmenims, dėl ligos laikinai nedarbingiems žmonėms, 70 metų ir vyresniems asmenims), pranešimai apie rinkimus, kaip ir anksčiau, bus įteikiami asmeniškai. Apylinkės rinkimų komisijos nariai, įteikdami tokiam rinkėjui pranešimą, pasidomės, ar rinkėjas ketina pasinaudoti balsavimo namuose teise, ar pageidauja atvykti į rinkimų apylinkę bei suteiks informaciją, kaip tai padaryti.

Pranešimai apie rinkimus yra informacinio pobūdžio, einant balsuoti jų atsinešti nebūtina – būtina turėti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, kuriame yra nuotrauka ir asmens kodas: piliečio pasą, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo arba pensininko pažymėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų