Prezidentas padėkojo Maltos ordino didžiajam hospitaljerui už maltiečių veiklą Lietuvoje

Prezidentas Gitanas Nausėda padėkojo Maltos ordino didžiajam hospitaljerui Dominique'ui Prince'ui de La Rochefoucauldu-Montbelui (Dominikui Princui de La Rošefukoldui-Montbelui) už nepertraukiamą maltiečių veiklą Lietuvoje nuo nepriklausomybės atkūrimo.

Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 12:38 PM

Prezidentūroje penktadienį su Maltos ordino didžiuoju hospitaljeru susitikęs G. Nausėda pažymėjo, kad būtent prieš 30 metų ordino pagalba ką tik nepriklausomybę atgavusiai Lietuvai ir jos žmonėms buvo ypač svarbi, tokia išlieka ir dabar, pranešė Prezidentūra.

„Maltos ordino pagalbos tarnybos parama svarbi ir šiandien. Svarus organizacijos indėlis į Vyriausybės, savivaldybių veiklą kovojant su COVID-19 pandemija ir migracijos krize. Nepaprastai džiaugiuosi ir pagalba žmonėms su negalia – tai vienas iš mano kadencijos prioritetų“, – pranešime cituojamas prezidentas.

Valstybės vadovas pasidžiaugė organizacijos pasiekimais šalyje: per 1500 maltiečių savanorių, kurie padeda vienišiems senjorams, vaikams iš su sunkumais susiduriančių šeimų, žmonėms su negalia, pabėgėliams ir visiems kitiems, susiduriantiems su socialine atskirtimi. Anot prezidento, svarbi pagalba tiek materialiniais ištekliais, tiek emocine parama.

„Labai palaikau Jūsų veiklas ir tikiu jų svarba. Padėdami socialiai pažeidžiamoms mūsų visuomenės grupėms, svariai prisidedate prie Lietuvos kaip gerovės valstybės vizijos kūrimo. Bendradarbiaudami kartu galime ne tik mažinti nelygybę, bet ir didinti gyventojų pilietinę galią“, – susitikime sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas pažymėjo, kad prie maltiečių iniciatyvų prisideda ir jo sutuoktinė Diana Nausėdienė.

Vieni paskutinių projektų, prie kurių prisijungė D. Nausėdienė, – vaikų dienos centro atidarymas Raseiniuose ir jaunųjų maltiečių iniciatyva „Jungiant kartas“, kurios tikslas yra emocinė parama vienišiems vyresnio amžiaus žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras