Siūlo leisti politinio pasitikėjimo pareigoms įdarbinti studentus

Grupė Seimo narių siūlo leisti politinio pasitikėjimo pareigoms įdarbinti studentus.

Šiuo metu norint eiti valstybės tarnautojo pareigas reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį arba aukštąjį koleginį išsilavinimą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Šiuo metu norint eiti valstybės tarnautojo pareigas reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį arba aukštąjį koleginį išsilavinimą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 1:15 PM

Tokią Valstybė tarnybos įstatymo pataisą inicijuoja konservatorius Laurynas Kasčiūnas ir socialdemokratė Dovilė Šakalienė su kitais kolegomis.

Šiuo metu norint eiti valstybės tarnautojo pareigas reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį arba aukštąjį koleginį išsilavinimą.

Seimo nariai siūlo nustatyti, kad šis reikalavimas netaikomas priimant į politinio pasitikėjimo pareigas asmenį, studijuojantį aukštojoje mokykloje pagal nuolatinės studijų formos programą, įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį.

Iniciatoriai pažymi, kad į politinio pasitikėjimo pareigas valstybės tarnautojai priimami į tarnybą be konkurso, o esminis tokio pasirinkimo kriterijus – politiko ar institucijos asmeninis pasitikėjimas, t. y. asmeninės pretendento savybės, politinės pažiūros.

Pasak pataisų iniciatorių, dabartinis reguliavimas „riboja talentingų, aukštosiose mokyklose dar studijuojančių, bet aktyviai politiniame gyvenime dalyvaujančių asmenų įsiliejimą į valstybės tarnybą“.

Anot iniciatorių, tai taip pat riboja ir paties politiko teisę pasirinkti jam geriausiai tinkantį kandidatą, konkuruoti dėl tokio kandidato su verslo subjektais, kurie gali priimti į darbą ir studentus.

Taip pat būtų nustatyta, kad asmeniui nutraukus studijas neįgyjant aukštojo išsilavinimo tai būtų pagrindu pasibaigti ir jo pareigoms valstybės tarnyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.