Svetimu galimybių pasu bandęs pasinaudoti vyras gavo 5 tūkst. eurų baudą

Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl svetimo galimybių paso panaudojimo kaltu pripažino 49-erių metų Uzbekistano Respublikos pilietį. Teismas jam skyrė 100 MGL (5000 eurų) baudą: per metus nuteistasis turės sumokėti galutinę 4800 eurų baudą, jo laikinajame sulaikyme išbūtas laikas įskaitytas kaip sumokėta 200 eurų dydžio bauda.

Galimybių pasas.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Galimybių pasas.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Galimybių pasas.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Galimybių pasas.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Galimybių pasas.<br>T.Bauro nuotr.
Galimybių pasas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Prokuratūra

Sep 23, 2021, 11:17 AM, atnaujinta Sep 23, 2021, 12:00 PM

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas rugsėjo 15 d., kai užsienio valstybės pilietis pasinaudojo svetimu galimybių pasu, norėdamas patekti į vieną sostinės prekybos centrą.

Pažeidimą nustatė parduotuvės apsaugos darbuotojas, kuriam įtarimų sukėlė tai, kad, užsienio piliečiui parodžius galimybių paso „QR“ kodą, skanavimo prietaise buvo parodytas lietuviškas vardas ir pavardė.

Statybų bendrovėje dirbantis Uzbekistano pilietis paaiškino, kad svetimą dokumentą įgijo darbo vietoje – statybininkų vagonėlyje nufotografavęs darbų vadovui priklausantį galimybių pasą.

Įvertinęs tai, kad ikiteisminio tyrimo metu vyras pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas pripažinti vilnietį kaltu dėl nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 302 str. 1 d. (Antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimas arba pagrobtojo panaudojimas) ir skirti jam 100 MGL (5000 eurų) baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.