A. Armonaitė: „Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus“ Įstatymą palaiko ir I. Šimonytė

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sekmadienį dalyvavo konservatorių suvažiavimę Vilniuje, kuriame tvirtino, kad Vyriausybė priims, anot jos, labai svarbų valstybei įstatymą.

Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2021, 12:19 PM, atnaujinta Sep 26, 2021, 3:14 PM

Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus. Klausimas tik vienas, ar tai įvyks anksčiau, ar vėliau. Padarykime viską, kad tai įvyktų anksčiau. Kitos šalys pamatė – dangus nesugriūva, šeima išlieka. Tiesiog daugiau žmonių jaučiasi laimingi ir priimami savo valstybės“, – teigė A. Armonaitė.

Premjerė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad visada palaikė ir palaikys Partnerystės įstatymą, tačiau tai, ar šiai valdančiajai daugumai pavyks realizuoti šią diskusijas keliančią iniciatyvą, parodys laikas.

„Mano asmeninę nuomonę visi puikiai žino: aš rėmiau šį sprendimą, remiu ir remsiu. Bet ar jis susilauks reikiamo palaikymo Seime, kad būtų priimtas, – dirbsime ir matysime“, – sekmadienį konservatorių suvažiavime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Tai nėra Vyriausybės programos klausimas. Aš suprantu, kad tai yra klausimas, kuris intriguoja, kurį norima visą laiką iškelti į darbotvarkę, ir labai gaila, kad tai yra klausimas, kuris taip pat yra tapęs politikų, kurie neturi jokios kitos darbotvarkės, pagrindiniu darbotvarkės klausimu.

Būtent todėl, mano nuomone, nuosaikiems politikams yra svarbu rasti sutarimą šiuo klausimu, jį priimti ir išspręsti. Kitaip mes penime žmones, kurie nieko daugiau neturi politikoje pasakyti, kaip tiktai kovoti šventą karą, nesvarbu prieš ką“, – pridūrė ji.

Kiek anksčiau sveikinimo žodį konservatorių suvažiavime tarusi Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tvirtino, kad Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus priimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.