Naujoje valstiečių šeimos nuotraukoje – mįslingi skyrybų randai

Po skyrybų su Sauliumi Skverneliu pasirodžiusi bendra didžiausios opozicinės Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių nuotrauka užminė dar vieną mįslę.

Šia nuotrauka socialinio tinklo paskyroje rugsėjo 21 d. pasidalijo Agnė Širinskienė, šalia parašiusi „LVŽS frakcija Seime prieš rytinį frakcijos posėdį.“<br>LRS/O.Posaškovos nuotr.
Šia nuotrauka socialinio tinklo paskyroje rugsėjo 21 d. pasidalijo Agnė Širinskienė, šalia parašiusi „LVŽS frakcija Seime prieš rytinį frakcijos posėdį.“<br>LRS/O.Posaškovos nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga, Rima Baškienė, Arvydas Nekrošius<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga, Rima Baškienė, Arvydas Nekrošius<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Vyriausybės posėdis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Vyriausybės posėdis.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė, Kęstutis Mažeika, Aušrinė Norkienė, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė, Kęstutis Mažeika, Aušrinė Norkienė, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Norkienė, Valius Ąžuolas<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Norkienė, Valius Ąžuolas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 5:57 PM, atnaujinta Sep 30, 2021, 6:22 AM

Vadinamoje šeimyninėje skyrybas ką tik išgyvenusios frakcijos narių nuotraukoje kažkodėl matyti tik 20 parlamentarų iš 22.

Į akis krenta ir tai, kad nuotraukoje nėra buvusio aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos ir buvusio Seimo vicepirmininko Arvydo Nekrošiaus.

Būtent šių parlamentarų pavardės neoficialiai buvo ir yra minimos tarp tų valstiečių, kurie esą gali papildyti S.Skvernelio suburtos Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ gretas.

Ar jų nedalyvavimas skyrybas išgyvenusios frakcijos fotosesijoje yra sutapimas, ar ženklas, jog gerokai nukraujavusioje frakcijoje gresia ir daugiau pokyčių?

Užuomina nuotraukoje

Galbūt dar bręstančius pokyčius įvertinusi frakcijos vadovybė nutarė iš anksto apsidrausti ir būsimų politinių pabėgėlių net nepakvietė pozuoti bendrai nuotraukai?

Apie tai paklausta Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė buvo atvira: „Niekada nežinai, kaip bus, bet nuotraukoje jų nėra tikrai ne dėl to“.

Anot valstietės, A.Nekrošius nedalyvavo fotosesijoje, nes sirguliavo, o K.Mažeika – tiesiog vėlavo. „Tik tiek, kol kas jokios intrigos. Mes net nepagalvojome, kad šiuo atveju gali kilti kokių nors interpretacijų“, – tikino dešimties narių prieš rudens sesiją netekusios frakcijos vadovė.

Bet energetikos ministro portfelį šešėlinėje valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio Vyriausybėje turintis A.Nekrošius naujienų portalui lrytas.lt sakė fotosesijos metu esą turėjęs kitų reikalų.

Parlamentaras juokavo, kad jam malonu girdėti minint jo pavardę tarp žmonių, kurių laukiama S.Skvernelio frakcijoje, bet tokios galimybės jis esą kol kas nesvarsto. „Kalbinimų buvo, bet apie juos negalvoju: nėra kur ten eiti. Kad jie nieko nesiūlo. Koks skirtumas, kurioje frakcijoje būti? Naujos frakcijos perspektyvų aš kol kas dar nematau. Esu, kur esu ir tuo patenkintas“, – kalbėjo A.Nekrošius.

Valstiečiu šešėliniu žemės ūkio ministru įvardijamas K.Mažeika aiškino esą jo veido bendroje frakcijos nuotraukoje nėra tik dėl to, jog jis nespėja anksti atvykti į Seimą.

Parlamentaras pasakojo, kad į darbą Vilniuje jis važiuoja iš namų Marijampolės. Norėdamas aplenkti ties Kaunu susidarančias rytines spūstis, K.Mažeika esą specialiai išvažiuoja kiek vėliau. „Todėl į frakcijos posėdžius prisijungiu nuotoliniu būdu iš automobilio“, – sakė buvęs ministras.

Svarstė apie pasitraukimą

K.Mažeika anksčiau „Lietuvos rytui“ yra atviravęs, jog kai kurie partijoje vykstantys procesai verčia ir jį galvoti apie galimą pasitraukimą. „Jei bus imtasi kokių nors radikalių veiksmų, teks ir man ką nors galvoti“, – prieš skyrybas frakcijoje buvo užsiminęs parlamentaras.

Valstietis neslėpė, kad tokių pamąstymų jam kyla dėl konflikto su R.Karbauskiui lojaliu Dainiumi Gaižausku. Pastarasis K.Mažeiką esą vis dar kaltina dėl pralaimėjimo vienmandatėje rinkimų apygardoje.

„Jis laiko iškasęs kirvį ir skleidžia visokias erezijas. Tai jo bėdos, bet kaip į tai žiūrės kiti, bus matyti“, – prieš kurį laiką svarstė buvęs ministras.

Dabar kalbinamas K.Mažeika neslėpė, kad jei būtų nusprendęs palikti partiją ir frakciją, būtų tai jau ir padaręs. „Kita vertus, niekada negali sakyti, kad niekada to neįvyks. Politika jau toks dalykas“, – svarstė jis.

Apie konfliktą su D.Gaižausku viešai prabilęs K.Mažeika taip pat teigė nesulaukęs partijos vadovybės pylos ar kolegos keršto. „Net keista, bet nieko. Visi juk supranta, kad už tiesą negali pykti“, – juokėsi K.Mažeika.

Panašu, valstietį stabdo ir tai, kad parlamentinę frakciją įsteigęs S.Skvernelis vis dar slapukauja, ar bandys kurti kokį nors politinį darinį ir kaip jis gali atrodyti.

Neatmeta rizikos

K.Mažeika neslėpė, kad išeiti į nežinią jam būtų pernelyg rizikinga.

Sūduvos pietinė apygarda, kurioje jis yra išrinktas į Seimą, apima tris savivaldybes. „Išėjęs iš partijos netekčiau net trijų partijos skyrių palaikymo. Tai būtų savižudybė. Bet aš tikiuosi dar dalyvauti rinkimuose ir partijos žmonių parama man reikalinga“, – dėliojasi emocijas į šalį nustūmęs K.Mažeika.

Beje, D.Gaižauskas pyksta, kad nebuvo išklausyta jo nuomonė apie konfliktą su K.Mažeika.

Tiesa, kalbėti apie jį parlamentaras nelinkęs. „Šita tema galbūt bus galima pakalbėti truputį vėliau, kai išsirutulios kita tema“, – užuominomis prakalbo valstietis.

S.Skvernelio į politiką atvestas buvęs teisėsaugos pareigūnas yra pasirinkęs R.Karbauskio pusę ir laikomas ypač lojaliu valstiečių lyderiui.

Praėjusį penktadienį jis buvo perrinktas Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Marijampolės skyriaus pirmininku. Šaltinių teigimu, kai kurie skyriaus nariai nėra patenkinti šių rinkimų skaidrumu, kalbama, kad jie esą yra užsimoję paviešinti kažkokią D.Gaižauskui nepalankią informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.