Slovėnija skyrė Lietuvai 40 km koncertinos

Slovėnija skyrė Lietuvai 40 km koncertinos Slovėnija padovanojo Lietuvai 40 kilometrų koncertinos. Penktadienį jau atvyko pirmieji 20 kilometrų medžiagos bei montavimo detalės.

Tvora Lietuvos pasienyje su Baltarusija.<br>Vyr. eil. Žanos Ruseckaitės nuotr.
Tvora Lietuvos pasienyje su Baltarusija.<br>Vyr. eil. Žanos Ruseckaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2021, 8:18 AM

„Dėkoju Slovėnijai už paramą ir stiprią partnerystę. Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje jautriausiuose ruožuose šiuo metu tiesiama koncertina, siekiant užkardyti neteisėtą sienos kirtimą“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Iš viso Lietuva įsigijo arba gavo paramos pagrindais 556 kilometrų koncertinos, atitinkamai – 306 km medžiagos buvo pirkta, o 250 km – tai gauta parama iš Estijos, Ukrainos ir Slovėnijos. Skaičiuojama, kad siekiant padengti jautriausią pasienio ruožą būtina įsigyti dar 300 km vielos. Šiuo metu nutiesti beveik 46 kilometrai koncertinos.

Taip pat Taivanas skyrė 3 dronus valstybės sienos stebėjimui. Lietuva, spręsdama migrantų krizę, dvišaliu pagrindu sulaukė iš Austrijos, Estijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Ukrainos ekspertinės pagalbos, technikos, modulinių namelių, koncertinos.

Be to, iš Austrijos, Estijos, Lenkijos ir Slovėnijos atvykę pareigūnai kartu su mūsų pasieniečiais dirba Lietuvos pasienyje su Baltarusija ir padeda valdyti neteisėtos migracijos keliamus iššūkius. Nuo rugsėjo darbą pradėjo ir Vokietijos pareigūnas bei kurdų kalbos vertėjas iš Armėnijos.

Pagal Europos Sąjungos civilinės saugos mechanizmą Lietuva sulaukė humanitarinės pagalbos – palapinių ir modulinių namelių, lovų, antklodžių, baldų, elektros generatorių, šildytuvų ir kitokios migrantams apgyvendinti reikalingos įrangos iš 18 šalių.

Iš Čekijos Lietuva sulaukė finansinės paramos – 13,5 mln. Čekijos kronų (apie 530 tūkst. eurų), o iš Kipro – 20 tūkst. eurų kovojant su neteisėta migracija ir saugant išorinę Europos Sąjungos (ES) sieną.

Lietuvoje dirba „Frontex“, Europolo ir Europos prieglobsčio paramos biuro ekspertai, vertėjai, sienos stebėjimo pareigūnai, socialiniai darbuotojai, apklausų atlikėjai, kurie padeda sparčiau ir efektyviau įveikti migrantų krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.