R. Juknevičienė išrinkta į EPP frakcijos vadovybę

Europos Parlamento (EP) narė konservatorė Rasa Juknevičienė trečiadienį buvo išrinkta Europos liaudies partijos EPP frakcijos vicepirmininke.

Rasa Juknevičienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rasa Juknevičienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rasa Juknevičienė<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Juknevičienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 13, 2021, 2:02 PM

Kaip pranešė konservatorių EP narių biuras, tai pirmas kartas, kai Lietuvos atstovė užims vicepirmininkės pareigas EPP frakcijos struktūrose.

Balsuojant R. Juknevičienė buvo tarp penkių kandidatų, gavusių daugiausiai balsų iš 11 kandidatų. R. Juknevičienę į šia pareigas delegavo Šiaurės ir Baltijos valstybių europarlamentarų delegacijos.

„Esu iš proeuropietiškos valstybės. Už manę balsavę žmonės yra už stiprią ir vieningą Europos Sąjungą. Tai yra ir man suteiktas mandatas ELP frakcijoje – šeimoje, kuriai didžiuodamasi priklausau beveik 30 metų“, – pranešime cituojama R. Juknevičienė.

Europos liaudies partijos frakcija, į kurią įeina Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija, yra didžiausia Europos Parlamento politinė grupė, vienijanti 179 europarlamentarus iš 26 ES valstybių narių.

ELP frakcijos prezidiumą sudaro pirmininkas ir 10 vicepirmininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.