Pakruojo rajono savivaldybėje – apie 15 koronaviruso atvejų, meras – ligoninėje

Pakruojo rajono savivaldybėje – koronaviruso infekcijos protrūkis. Rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Gelažnikienė portalui lrytas.lt teigė, kad susirgo apie 15 savivaldybės darbuotojų, tarp jų – ir savivaldybės meras Saulius Margis.

Saulius Margis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Margis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 2:02 PM, atnaujinta Oct 22, 2021, 2:27 PM

„Yra sergančių, bet mes jau sėkmingai grįžtame į darbus, jau dirbame darbo vietose“, – sakė I.Gelažnikienė.

Anot jos, pirmieji savivaldybės darbuotojai koronavirusu susirgo dar praėjusią savaitę, kiti – šią savaitę.

„Iki 15 darbuotojų buvo sergančių, o administracijoje dirba 200“, – įvardijo I.Gelažnikienė.

Administracijos direktorė patvirtino, kad koronaviruso infekcija užsikrėtė ir rajono meras S.Margis. Šiuo metu jis gydomas ligoninėje. I.Gelažnikienė S.Margio sveikatos būklės nekomentavo.

Antradienį sostinėje vykusioje savivaldos apdovanojimų ceremonijoje „Auksinės krivūlės“ dalyvavo ir keturi Pakruojo rajono savivaldybės darbuotojai. I.Gelažnikienė patikino, kad nei vienas iš 15 koronavirusu užsikrėtusių savivaldybės darbuotojų renginyje nedalyvavo.

„Galiu patikinti, kad dalyvavo tie asmenys, kurie buvo pasitikrinę, turintys galimybių pasą ir kurie neturėjo jokių simptomų. Buvo padaryta griežta, rimta atranka, ir išleidome tik tuos komandos narius, kurie nėra turėję nei kontaktų, nei simptomų ir turi galimybių pasą“, – patikino I.Gelažnikienė.

„Labai ramia sąžine galiu tai patvirtinti“, – pridūrė ji.

Praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 2939 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė dar 20 žmonių, pasveikusiais pripažinti 2037 asmenys, penktadienį skelbia Statistikos departamentas.

Visi mirusieji, išskyrus tris žmones, buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai. Praėjusią parą 3072 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos doze, pilnai skiepijimosi schemą baigė 3061 gyventojas, o 4021 pasiskiepijo sustiprinančiąja doze.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1735 COVID-19 sergantys žmonės – keturiomis dešimtimis daugiau nei prieš parą, 148 iš jų – reanimacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.