VSAT pasidalijo naktiniu vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota į Lietuvą neįleista migrantų grupė

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) penktadienį išplatino vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigia, užfiksuota į Lietuvą neįleista migrantų grupė.

Į Lietuvą neįleisti migrantai.<br>VSAT nuotr.
Į Lietuvą neįleisti migrantai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 1:06 PM

„Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip praėjusią naktį į Lietuvą buvo neįleista 10-ies neteisėtų migrantų grupė. Draudžiamoje vietoje sieną iš Baltarusijos jie kirto Ignalinos rajone ir iškart buvo sulaikyti pasieniečių“, – nurodo VSAT atstovas.

Jis taip pat primena, kad migrantai neįleisti vadovaujantis rugpjūčio 2 d. vidaus reikalų ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimu „Dėl masinio užsieniečių antplūdžio pasienio ruožo teritorijose prie Lietuvos Respublikos valstybės sienos su Baltarusijos Respublika valdymo ir valstybės sienos apsaugos sustiprinimo“ migrantai buvo neįleisti į Lietuvą ir turėjo grįžti į šalį, iš kurios neteisėtai atėjo.

„Pagalbos jiems nereikėjo, užsieniečiai buvo tinkamai apsirengę. Jie nesipriešino ir nekonfliktavo, kai pasieniečiai informavo apie neįleidimą“, – rašoma VSAT pranešime.

Iš viso nuo rugpjūčio pradžios VSAT pareigūnai į Lietuvą neįleido 4353 neteisėtų migrantų, neleistinose vietose bandžiusių patekti iš Baltarusijos (vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenys).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.