Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Tragedijomis, nusikaltimais ir šiurpu paženklinta savaitė Lietuvoje – nuo Visagino iki pajūrio<br> Lrytas.lt koliažas
 Tragedijomis, nusikaltimais ir šiurpu paženklinta savaitė Lietuvoje – nuo Visagino iki pajūrio<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 10:22 PM, atnaujinta Oct 25, 2021, 6:24 AM

Genėtiniai

Panevėžio rajone ūkininkas netoli sodybos pievoje po darbų paliko du išsinuomotus mini ekskavatorius. Po nakties jų neberado.

Kartu su ekskavatoriais buvo pavogti ir 4 kaušai. Patirtas nuostolis įvertintas 48 tūkst. eurų.

Klaipėda

Iš Belgijos veislyno į Klaipėdą atkeliavo belgų aviganių malinua veislės kalytė. Ji tapo uostamiesčio policijos tyrėjos P.Pirmaitienės tarnybos partnere. Tarnybai ruošiamas šuo, pavadintas Fėja, yra keturių mėnesių.

Dabar jis pratinasi prie aplinkos, vyksta į iškvietimus, nors juose dar nedalyvauja, susipažįsta su pareigūnais, treniruojasi.

Fėjai dar teks lankyti tarnybinių šunų kursus, išlaikyti bendro paklusnumo, žmonių, narkotinių medžiagų paieškos egzaminus. Tik tuomet šuo galės įsitraukti į tikrą tarnybą.

Universitete atidaryta paroda „Ilgiausia kelionė“ apie Fernando Magelano žygį aplink pasaulį. Ekspoziciją padovanojo Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje. Ispanija švenčia šio žygio 500 metų jubiliejų. Ekspedicija, įrodžiusi, kad Žemė apvali, o pasaulinis vandenynas – vientisas, prasidėjo 1519 m. Iš penkių joje dalyvavusių laivų 1522-aisiais į Ispaniją grįžo tik vienas – „Victoria“.

Interaktyvi paroda kelionės aplink Žemės rutulį detales atskleidžia ir tradiciniuose parodų lakštuose, ir į virtualią realybę perkeliančiomis technologijomis.

Linkaučiai

Panevėžio rajone į sodybą atvykęs šeimininkas rado išlaužtas namo duris. Sodyba negyvenama, tad įsibrovėliams užteko laiko viską apžiūrėti.

Jų grobiu tapo kone 150 kilogramų sverianti pastatoma krosnis.

Biržai

Astravo gatvėje gyvenantis biržietis pastebėjo, kad namuose nebėra 6 tūkst. eurų.

Kurį laiką vyras dar bandė pats išsiaiškinti, kur pradingo pinigai, bet nepavyko, todėl po kelių dienų apie vagystę pranešė policijai.

Patruliuodami Jovaro gatvėje policininkai atkreipė dėmesį į kelkraštyje stovintį krovininį mikroautobusą su latviškais numeriais.

Mašinos durys nebuvo užrakintos, o tai sukėlė įtarimą. Patikrinę duomenų bazę pareigūnai išsiaiškino, kad jau 3 paras šios mašinos ieško latvių kolegos.

Sodeliai

Panevėžio rajone apvogta 84 metų moteris. Popiet išėjusi padirbėti į kieme esantį sodą šeimininkė namo duris paliko nerakintas. Maždaug po pusvalandžio grįžusi namo ji suprato, kad lankėsi kažkas iš svetimų.

Keli daiktai buvo patraukti iš savo vietų. Patikrinusi kambaryje stovinčią spintą moteris neberado ten laikytų 1,4 tūkst. eurų.

Panevėžys

Vėlų vakarą Kęstučio gatvėje ašarinėmis dujomis buvo apipurkštos dvi 18 ir 20 metų merginos. Eidamos gatve jos sutiko nepažįstamą trijulę – vieną merginą ir du jaunuolius.

Artyn priėjusi maždaug 20–25 metų mergina ėmė keiktis, paskui iš kišenės išsitraukė ašarinių dujų balionėlį. Dujų čiurkšlę ji paleido praeivėms į veidą. Paskui chuliganė dar smogė kumščiu vienai iš nukentėjėlių į pilvą ir nugarą.

Išliejusi pyktį mergina su jaunuoliais patraukė savo keliais. Medikai apžiūrėjo nukentėjėles, bet rimtų sužeidimų nenustatė.

Staniūnai

Panevėžio pašonėje buvo sumuštas vairuotojas. Policijai pareiškimą parašęs 23 metų vyras nurodė, kad jam sustojus kelyje prie jo automobilio privažiavo „Volkswagen“ automobilis. Iš jo išlipęs 36 metų vyras pripuolė prie vairuotojo.

Įsipliekus barniui jis ėmė mušti priešininką. Apkumščiuotas vairuotojas net nebandė lipti iš savo mašinos. Situacijai vis kaistant jaunuolis bandė važiuoti, tačiau pripuolęs nepažįstamasis jį ištraukė iš automobilio ir sumušė. Pareigūnai sulaikė įtariamąjį, bet po apklausos paleido.

Kaunas

Dėl kilusio gaisro iš mokyklos buvo evakuota 30 mokinių ir 10 darbuotojų. Pranešimas apie gaisrą A.Juozapavičiaus gatvėje esančioje bendrojo lavinimo mokykloje gautas ketvirtadienį apie 16 val. Mokykloje degė spintelė.

Kilusį gaisrą putų gesintuvu užgesino mokyklos darbuotojai. Atvykę ugniagesiai išžvalgė patalpas ir daugiau gaisro židinių nerado. Per gaisrą pirmo aukšto rūbinės patalpoje apdegė medinė drabužių spintelė ir joje buvę drabužiai. Pasak ugniagesių, gaisrą sukėlė vaikai.

Važatkiemis

Prienų rajono kaimo gyventoją pažadino autonominio dūmų jutiklio signalas. Vyras pašoko iš lovos ir nubėgo į kitą kambarį, kur miegojo jo motina. Kambaryje degė jos lova ir tvyrojo daug dūmų. Vyras nutempė motiną toliau nuo lovos, nubėgo atsinešti gesintuvo ir juo numalšino liepsnas.

Gelbėdamas mamą vyras apdegė rankas. Moteris per gaisrą prisikvėpavo nuodingų dūmų ir apdegė kojas. Paaiškėjo, kad gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo. Tikriausiai moteris paryčiais užsirūkė ir nuo neužgesintos cigaretės ėmė degti patalynė bei lova.

Miškonys

Vilniaus rajone, Nemenčinės plente, žuvo automobilio partrenktas trisdešimtmetis vyras. Apie partrenktą žmogų pranešė jį kliudžiusio automobilio „Audi A6“ vairuotojas. Nors šoko ištiktas vairuotojas sakė, kad sužalotas žmogus guli be gyvybės ženklų, į įvykio vietą buvo pasiųstas greitosios pagalbos ekipažas.

Medikai dar bandė gaivinti nelaimėlį, bet galiausiai teko konstatuoti jo mirtį. Pasak vairuotojo, pėsčiasis į važiuojamąją dalį išbėgo staiga, todėl sustabdyti automobilio ar kitu būdu išvengti susidūrimo nebuvo įmanoma.

Alytus

Tame pačiame pastate, kur prieš dvejus metus visą savaitę degė „Ekologistikos“ padangų perdirbimo cechas, pirmadienį vakare vėl kilo gaisras. Įvykio liudininkas iš pradžių išgirdo keistus garsus ir pamanė, kad ant stogo dirbantys vyrai į apačią mėto atliekas, bet pamatė, jog dega statinio stogas. Pirmadienį ant stogo vyko remonto darbai, buvo matyti dujų balionai.

Ugniagesiai gaisrą greitai numalšino – ugnis nespėjo įsišėlti. Gaisro priežastis tiriama.

Vilnius

Trečiadienio popietę į ligoninę atvežta sunkiai sužalota 42 metų moteris. Ji nukrito nuo Ukmergės gatvėje esančio viaduko. Apie nelaimę pranešė vairuotojas, kurio akivaizdoje ši moteris nukrito ant žemės.

Policijos pareigūnai aiškinasi, ar moteris nuo viaduko buvo nustumta, ar nušoko pati.

Pareigūnai ant viaduko turėklų rado nukentėjusiosios paltą.

Rudamina

Trečią valandą nakties paskambinusi bendruoju pagalbos telefonu Vilniaus rajono gyventoja pranešė, kad nebekvėpuoja jos devynių mėnesių sūnus.

Atskubėję medikai niekuo padėti nebegalėjo – vaikas jau buvo miręs. Policijos pareigūnai apžiūrėję mažylio kūnelį, smurto žymių nerado. Vaiko netekusi mama sakė, kad nakčiai savo atžalą pasiguldė pas save į lovą, o prabudusi pastebėjo, jog sūnus nekvėpuoja.

Gystėnai

Ketvirtadienį vėlai vakare netoli Jurbarko pas vyrą rastas aparatas naminei degtinei gaminti ir skaidraus skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gamybos.

Dainiai

Beveik pusė tonos nelegalaus alkoholio ketvirtadienio rytą buvo išpilta į Jurbarko rajone esančią kiaulių komplekso srutų lagūną. Sunaikinta 431 litras įvairių alkoholinių gėrimų. Tai buvo naminės degtinės gaminiai, alus ir sidras, pašalinti iš neteisėtos apyvartos.

Tiek alkoholio Jurbarko ir Šakių rajonuose buvo konfiskuota maždaug per pusę metų. Dažniausiai nelegalaus alkoholio aptinkama rytinėje Jurbarko rajono dalyje – Seredžiaus, Juodaičių krašte. Šiame regione nuo seno yra susiformavusios degtindarių tradicijos, o kai kurios šeimos tuo verčiasi iš kartos į kartą.

Joniškis

Žemaitės gatvėje policijos pareigūnų sustabdytas ir paprašytas pasitikrinti blaivumą „Volkswagen Transporter“ vairuotojas drąsiai papūtė į alkoholio matuoklį – vyras buvo blaivus.

Tačiau policijos pareigūnės dėmesį patraukė ant automobilio grindų padėtas plastikinis maišas. Jame buvo jauno stirnino galva. Pakėlus ant galinės sėdynės esantį užklotą rastas šautuvas su optiniu taikikliu ir prožektoriumi bei garso slopintuvu. Iš automobilio daiktadėžės policininkai ištraukė 12 mažojo kalibro šovinių.

Brakonieriavimu įtariamas vyras uždarytas į areštinę.

Tupikai

Netoli Akmenės rasti 239 įvairaus kalibro šoviniai ir 163 įvairaus kalibro iššautos šovinių tūtelės. Visa tai aptikta krūmuose.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais arba šoviniais.

Sergeičikai I

Lietuvoje vis labiau populiarėja Helovino šventė. Jau prieš porą savaičių įvairiose šalies vietose duris atvėrė parkai, laukiantys šiurpą mėgstančių lankytojų. Kauno rajone įsikūrusiame „Farmland“ parke lankytojai pamatys moliūgų alėją, moliūgų namelį, sielų mišką, raganos virtuvę (nuotr.). Švėkšnos parke (Šilutės r.) lankytojų laukia šviesos instaliacijos ir ekskursijos. Anykščių Labirintų parkas iki lapkričio 7 d. pavirto siaubo parku. Novos kaime (Kauno r.) mirusiųjų mieste klaidžioja cheminės katastrofos paveiktos žmogystos. Šalia Biržų įsikūrusiame Kirkilų pramogų parke galima pasigrožėti daugiau nei tūkstančiu moliūgų, tarp kurių tyko šmėklos. Pasvalio Vytartų dvare laukiami ypač drąsūs lankytojai, kurie ne tik sutiks paslaptingų būtybių, bet ir galės pamatyti šviečiančius paveikslus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?