Šilalė kol kas išvengė tiesioginio valdymo, vicemere išrinkta L. Dargienė

Šilalės rajone tiesioginio valdymo kol kas nebus, savivaldybės taryba ketvirtadienį išrinko naują vicemerą.

Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 12:33 PM

Ja tapo lietuvių kalbos mokytoja socialdemokratė Lineta Dargienė.

Per slaptą balsavimą už jos kandidatūrą buvo 14 tarybos narių, prieš septyni, vienas biuletenis pripažintas negaliojančiu. Iš viso taryboje dirba 25 politikai.

Šilalės savivaldybė nuo spalio 20 dienos neturi ir nuolatinio administracijos direktoriaus bei jo pavaduotojo, todėl tiesioginio valdymo įvedimo klausimas po dviejų mėnesių vėl gali kilti.

L. Dargienės kandidatūrą į mero pavaduotojos pareigas pasiūlė savivaldybės tarybos dauguma, kurią sudaro didžiausią frakciją taryboje turintys konservatoriai, visuomeninio komiteto „Centro judėjimas už Šilalės kraštą“ nariai, socialdemokratė L. Dargienė, du „tvarkiečiai“ – iš viso 14 tarybos narių iš 25.

Šilalės meras „tvarkietis“ Algirdas Meiženis, nors daugumai nepriklauso, ketvirtadienį tvirtino palaikantis socialdemokratės kandidatūrą.

„Nesinori tiesioginio valdymo, reikia jo išvengti, pritariu Linetos Dargienės kandidatūrai“, – sakė jis.

Pati kandidatė taip pat ragino balsuoti už ją, kad savivaldybėje nebūtų įvestas tiesioginis valdymas.

„Susidarius ypatingai situacijai rajone kviečiu baigti pyktis, solidarizuotis ir palaikyti mano kandidatūrą. Dabar yra ypač gera proga parodyti, kas nori darnaus darbo, o kas siekia, kad mūsų miestas būtų tiesioginio valdymo gniaužtuose“, – teigė L. Dargienė.

Visuomeninio rinkimų komiteto „Šilališkiai“ atstovas Raimundas Vaitiekus atkreipė dėmesį, kad į mero pavaduotojus pasiūlyta tarybos narė, surinkusi mažiausiai rinkėjų balsų.

Per 2019 metais vykusius savivaldos rinkimus Lietuvos socialdemokratų partija Šilalės rajone surinko 4,42 proc. rinkėjų balsų ir gavo vieną mandatą taryboje.

Tiesioginio valdymo savivaldybės teritorijoje ir Vietos savivaldos įstatymuose nustatyta, kad taryba privalo per du mėnesius nuo mero pavaduotojo įgaliojimų nutrūkimo dienos paskirti mero pavaduotoją. Priešingu atveju savivaldybės teritorijoje gali būti įvedamas tiesioginis valdymas, kuris negali trukti ilgiau kaip šešis mėnesius, išskyrus įstatymuose nustatytus atvejus.

Siūlymą dėl tiesioginio valdymo įvedimo Seimui teikia Vyriausybė, tuomet Seimas priima galutinį sprendimą.

Vicemeras Tadas Bartkus iš pareigų atleistas birželio 10 dieną. Per tą laiką surengti penki Šilalės tarybos posėdžiai ir vicemeras nebuvo paskirtas.

Negana to, praėjusią savaitę iš pareigų dar atleisti administracijos direktorius ir jo pavaduotojas.

Dėl to Vidaus reikalų ministerija yra parengusi ir pradėjo derinti siūlymą įvesti tiesioginį valdymą Šilalės rajono savivaldybėje.

Įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybėje gali būti įvedamas ir tuo atveju, kai daugiau kaip per du mėnesius nepaskiriamas savivaldybės administracijos direktorius, jo pavaduotojas.

Ketvirtadienį laikinai vadovauti administracijai paskirta savivaldybės Veiklos administravimo skyriaus vedėja Ingrida Petravičienė.

Meras teigė, kad administracijai likus be vadovų susidarė sudėtinga situacija.

„Stringa kai kurie darbai, darbuotojai negali atostogų išeiti, komandiruočių klausimai nesprendžiami. Visur reikia administracijos vadovo parašo“, – teigė A. Meiženis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.