I. Šimonytė: žinučių apie A. Merkel skambutį temos norėtume nebekomentuoti

Premjerė Ingrida Šimonytė sako su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu sutarusi nebekomentuoti Prezidentūros žinučių apie Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pokalbį su autoritariniu Baltarusijos lyderiu Aliaksandru Lukašenka temos.

I.Šimonytė.<br>M.Patašiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 9:26 AM

„Aš nieko neturiu, ką pridurti prie to, ką pasakė užsienio reikalų ministras penktadienį. Mano žiniomis, apie pirmą Angelos Merkel skambutį ministras informuotas nebuvo ir mes taip jau sutarėme, kad šitos temos toliau nenorėtume komentuoti“, – LRT radijui antradienį sakė I. Šimonytė.

Užsienio reikalų ministras penktadienį sakė iš Prezidentūros negavęs žinučių su informacija nei apie pirmąjį, nei apie antrąjį Vokietijos kanclerės pokalbį su A. Lukašenka.

Vis dėlto jis teigė su prezidentu Gitanu Nausėda turėjęs „tikrai gerą ir konstruktyvų“ pokalbį ir patikino, kad pagrindinius užsienio politikos tikslus jie mato vienodai.

Prezidentas tvirtina informavęs užsienio reikalų ministrą apie vieną iš minėtųjų pokalbių. G. Nausėda savo ruožtu tai sakė reaguodamas į G. Landsbergio pareiškimą, kad apie šiuos pokalbius sužinojo ne iš Prezidentūros, o iš užsienio partnerių.

Vokietijos kanclerė praėjusią savaitę dukart kalbėjosi su A. Lukašenka – tai buvo pirmieji Vakarų lyderio pokalbiai su A. Lukašenka nuo pernai rugpjūtį įvykusių ir Vakarų nepripažįstamų prezidento rinkimų.

Prezidento patarėja Asta Skaisgirytė patvirtino, kad Prezidentūra tą pačią dieną buvo informuota apie planuojamą A. Merkel skambutį A. Lukašenkai, tačiau nesureikšmino to fakto, tad apie pokalbį nepranešė kitiems vadovams.

G. Landsbergis, be kita ko, apmaudžia pavadino situaciją, kai apie tokius pokalbius sužino ne iš apie tai informuotos Lietuvos Prezidentūros, o iš užsienio partnerių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.