G. Landsbergis: diskusijos dėl A. Lukašenkos patraukimo tarptautinėn atsakomybėn Vyriausybėje jau prasidėjo

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad Vyriausybėje jau yra prasidėjusios diskusijos dėl darbo grupės, kuri turėtų įvertinti galimybes patraukti Aliaksandrą Lukašenką tarptautinėn atsakomybėn, sudarymo.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2021, 1:18 PM

„Pirmosios diskusijos dėl tokios darbo grupės sukūrimo Vyriausybėje jau yra pradėtos. Institucijos pradėjo dialogą. Noriu pabrėžti, kad tai darbo grupė, kuri įvertins, kaip turėtų būti toliau plėtojamas procesas. Mes nekalbame apie kreipimąsi, bet bendrai – įvertinti tokio kreipimosi galimybes“, – žurnalistams penktadienį sakė G. Landsbergis. Ministras teigė, kad tokiam kreipimuisi jis mato politinį pagrindą.

„Vis dėlto turėtų kalbėti ir teisininkai“, – akcentavo jis, pridurdamas, kad tai, kaip galėtų atrodyti pats kreipimasis, dar yra diskusijų klausimas.

„Kreipimasis gali būti tiek dėl paties Lukašenkos, tiek dėl režimo. Valstybė gali būti paduodama. Diskusijos yra tik prasidėjusios. Įvertins profesionalai, pasitelkdami ir užsienio ekspertus“, – sakė G. Landsbergis.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio apgręžta daugiau nei 7,3 tūkst. žmonių. Europos Sąjunga kaltina Vakarų nepripažįstamą Baltarusijos vadovą A. Lukašenką migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.