Šiauliuose – pribloškiantis klebono pamokslas: COVID-19 skiepus siejo su šėtonu ir žarstė neįtikėtinas sąmokslo teorijas

Dar vienas dvasininkas tikinčiuosius gąsdina skiepais ir velniu. Šiaulių katedros klebonas per pamokslą skelbė, kad nuo skiepų miršta žmonės, kad netrukus visi būsime sužymėti lustais ir nešiosime velnio ženklą „666“. Šiaulių vyskupas sako kalbėjęs su kunigu šia tema, bet atvirai jo nesmerkia.

 Sakydamas pamokslą E.Venckus žarstė sąmokslo teorijas.<br> lrytas.lt koliažas.
 Sakydamas pamokslą E.Venckus žarstė sąmokslo teorijas.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Zina Paškevičienė

Jan 10, 2022, 6:32 PM

Priešpaskutinę senųjų metų dieną Šiaulių katedros klebonas Egidijus Venckus per šventas mišias pasakė pamokslą parapijiečiams. Jis citavo evangeliją pagal Šventąjį Joną, tačiau nepraleido progos pakalbėti ir apie skiepus nuo koronaviruso.

E.Venckus aiškino, kad COVID-19 skiepai žmogaus gyvybės neišgelbės ir gąsdino tikinčiuosius lustais.

„Kai jau būsite „sučipsuoti“, gailestingumo nebebus. Atgal kelio nebebus. Jūs netapsite tokiais. Gal dabar filosofiškai kalbant, Švedija jau „čipsuojasi“ ir kitos šalys. Pas mus dabar atėjo. Turėsite čia kortelę, čia ar čia ir vaikščiosite žaliuodami su savo technologijomis. Ir kas bus? Kelio nebebus. Jūs būsite pažymėti šėtono ženklu – trimis šešetukais. Šeši, šeši, šeši“, – parapijiečiams antivakserių sąmokslo teorijas bėrė klebonas.

Prisiskaitė sąmokslo teorijų

Su „Lietuvos ryto“ televizija kalbėjęs klebonas ir toliau laikėsi savo bei pasakojo dar daugiau sąmokslo teorijų. Minčių E.Venckus sėmėsi iš Klauso Schwabo knygos „Pasaulio pertvarkymas“. Pasaulyje gerai atpažįstamų nieko nepagrįstų sąmokslo teorijų prisiskaitęs klebonas tikino, kad žmoniją kankina ne pandemija, o trečiasis Pasaulinis bakteriologinis karas, kurį rengia globalistai. Esą tik žmonės apie tai nežino.

„Medikams yra nurodyta ir nustatyta, ką daryti ir kaip elgtis. Viskas yra politizuota. Jeigu medikai, kuriais mes pasitikėdavome...Ši sistema yra sąmoningai griaunama ir daug medikų ateina, su manimi diskutuoja ir jie pasako situacijas. Daug žmonių kenčiančių palaidojo savo artimus ir nežino atsakymo, koks sprendimas – ar nuo COVID-19, ar nuo trombo, ar nuo skiepo. Ir mes, tauta, kalbamės tyliai. Jie sako: mes garsiai negalime pasakyti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo Šiaulių katedros klebonas.

E.Venckus aiškino, kad skiepai žmogaus gyvybės neišgelbės. Vėliau užsimojo dar toliau ir siūlė netikėti tuo, kas sakoma per televiziją ar rašoma internete.

„Mes, kunigai, kalbame, kad laidojame žmones dėl konkrečių skiepų. Kalbama, kad trečio skiepo neužteks naujam pasui gauti. Vėl jus vers. Politika, ne medicina čia. Pasaulinė politika. Primenu, mūsų valstybė tik šitos politikos tarnaitė“, – sakė į mokslininkų ir medikų tyrimus bei rekomendacijas spjovęs klebonas.

Į vyskupo pamokymus dėmesio nekreipia

„Lietuvos ryto“ televizija Šiauliuose pakalbino žmones, kurie girdėjo skambųjį klebono pamokslą.

„Gal čia taip pasitaikė žmogui. Žinot, būna visko, bet aš to dalyko nesureikšminu“, – sakė viena iš bažnyčioje apsilankiusių moterų.

Kita irgi nedrįso kritikuoti klebono: „Negaliu klebono teisti, nežinau, jo nuomonė, kaip jis nori. Jie savo turi, mes – savo.“

Su klebonu apie pamokslą jau yra kalbėjęs ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, tačiau šis sakė, kad negali už jį atsakyti. Vyskupas tikino, kad Bažnyčios nuomonė – kitokia.

„Mes turime pasitikėti medikais ir mes turime galvoti apie tai, kad turime jausti atsakomybę vieni už kitus ir jeigu šiandieną yra skiepijami žmonės, mes turime taip pat pasiskiepyti. Aš esu pasiskiepijęs, nors ir susirgau po dviejų skiepų. Tačiau kaip sako: nei viena minute nė ilgiau, nė trumpiau neišgyvensime. Viskas – Dievo rankose. Tai mums reikia skleisti pasitikėjimą viešpačiu ir džiugiąją naujieną ir nekalbėti nesąmonių“, – sakė E.Bartulis.

Tačiau vyskupo žodžiai klebonui – nė motais. E.Venckus ir čia įžvelgia sąmokslą.

„Bažnyčios pozicija kol kas nėra nustatyta COVID-19 atžvilgiu. Bažnyčia tyli, ji tyli, ji dar žvelgia, kas vyksta, galbūt prisibijo pasakyti“, – tikino E.Venckus, kurio pamokslą internete galima matyti ir šiandieną.

Lrytas.lt primena, kad Popiežius Pranciškus ne vieną kartą yra viešai skatinęs tikinčiuosius ir kunigus skiepytis. 85-erių Popiežius Pranciškus pats yra pasiskiepijęs.

2021 metų rugsėjį Jurbarko rajono gyventojus gerokai pribloškė ir mišias laikęs kunigas Kęstutis Pajaujis, kuris pareiškė, kad pasiskiepiję į save „susileido velnią“. Apie tai galite plačiau skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.