Vytautas Bruveris. Gresia pasaulinis karas? Atsipūskime!

Užsienio reikalų ministras ir valdančiųjų dešiniųjų lyderis G.Landsbergis, besisukantis didžiosios politikos audrų verpetuose, patenka ir į mažesnius sūkurėlius. Antai praėjusį penktadienį G.Landsbergis ėmė ir praleido NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą, kuriame dalyvavo pats Aljanso vadovas J.Stoltenbergas.

Vytautas Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 8:05 AM

Nors šis susitikimas buvo nuotolinis, jo svarba – neabejotina.

Bet kas sutrukdė mūsiškiam ministrui atsidurti prie kompiuterio? Gal vėl Vilniaus gatves užkemšantis eismas, gruodį sutrukdęs jam atsidurti Seime kaip tik tą akimirką, kai vyko lemiamas ir tik su dalies opozicijos pagalba valdančiųjų laimėtas balsavimas dėl kitų metų biudžeto?

Bet paaiškėjo, kad šį kartą kaltas ne eismo nesugebantis sureguliuoti valdančiųjų atstovas Vilniaus meras R.Šimašius, bet kalendorius. Mat G.Landsbergis per ministrų susitikimą pasiėmė laisvą dieną, kaip tik tądien jam stuktelėjo apvali sukaktis – 40-metis. Todėl NATO susitikime Lietuvai turėjo atstovauti nieko nešventęs viceministras E.Meilūnas.

Ir ministerijos atstovai, ir valdančiųjų rėmėjai stebėjosi sujudimu ir susiriesdami vis aiškino, kad G.Landsbergio elgesys visiškai pateisinamas.

O opozicija ir net dalis buvusių diplomatų kraipė galvas dėl ne pirmąkart ministro demonstruojamo atsainaus elgesio.

Bet gal išties, užuot triukšmavus, verčiau užmesti akį, tarkime, į Ukrainą, dėl kurios likimo ne vien Lietuvoje taip nuogąstaujama. Antai numojęs ranka į visas Rusijos keliamas grėsmes Ukrainos prezidentas V.Zelenskis praėjusią savaitę atostogavo pagrindiniame savo šalies slidinėjimo kurorte Bukovelyje.

Ir prabangiame viešbutyje pramogavo ne vienas, o su draugais, kurie dabar yra aukšti valstybės pareigūnai.

Taigi jei jau toks atsipūtęs pagrindinis geopolitinės intrigos veikėjas, gal nereikia mums rypauti dėl, kaip sako prezidentas V.Adamkus, mūsų Lietuvėlės ministrėlio elgesio?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.