A. Armonaitei – nemaloni žinia iš VRK: jos įrašai pripažinti paslėpta politine reklama

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nusprendė, kad Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės socialiniuose tinkluose paviešinti įrašai yra paslėpta politinė reklama.

Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2022, 11:23 AM

VRK vertino Laisvės partijos socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „YouTube“ paviešintus įrašus, kuriuose A. Armonaitė ir Laisvės partijos pirmininkės pavaduotojas Vytautas Mitalas kviečia kartu su Laisvės partija kandidatuoti į miestų ir rajonų savivaldybių tarybas.

Savo ruožtu A. Armonaitė savo paaiškinime VRK teigė, kad įrašų buvo nuspręsta nežymėti kaip politinės reklamos, nes tuo metu dar nebuvo paskelbtas politinės kampanijos laikotarpis, taip pat įrašais nebuvo siekiama paveikti rinkėjų motyvacijos balsuojant.

„Minėti įrašai nebuvo pažymėti kaip politinė agitacija, nes tam nematėme priežasties. Visų pirma šiuo metu Lietuvoje nėra paskelbtas politinės kampanijos laikotarpis, antra, šiais įrašais nėra siekiama paveikti rinkėjų motyvacijos balsuojant rinkimuose. Minėti įrašai yra susiję su kasdienine partine veikla. Jais siekiama pritraukti į partiją naujų narių, kurie ateityje kandidatuotų savivaldybių rinkimuose“, – teigė A. Armonaitė.

Vis dėlto, VRK teigimu, nepaisant to, kad 2023 metų savivaldos rinkimų kampanija prasidės 2022 metų rudenį, reikalavimas žymėti politinę reklamą galioja visą laiką.

VRK posėdžio metu taip pat buvo atkreiptas dėmesys, kad du iš trijų komisijos vertintų įrašų buvo apmokėti, kas yra politinės reklamos vienas iš požymių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.