Praėjusią parą į Lietuvą neįleisti 8 migrantai

Šeštadienį pasieniečiai į Lietuvą neleido patekti 8 migrantams, kurie neteisėtai bandė kirsti sieną iš Baltarusijos, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba. Nemažėjantį migrantų antplūdį ir toliau tenka atremti Latvijai, neįleistųjų į kurią skaičius šeštadienį perkopė 5 tūkst. Lenkija yra apgręžusi daugiau kaip 37 tūkst. užsieniečių.

Nameliai migrantams, migrantai<br>V.Skaraičio nuotr.
Nameliai migrantams, migrantai<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-23 09:00

Penktadienį, ketvirtadienį, pirmadienį bei sekmadienį nebuvo atvejų, kai iš Baltarusijos į Lietuvą sieną būtų pažeidę neteisėti migrantai.

Trečiadienį ir antradienį neįleista po 9 tokius asmenis. Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių šeštadienį užsieniečių įleista nebuvo. Šeštadienį priešpiet ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauti 3 šūviai. Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenimis, nepateko 8194.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Šeštadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 62 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Penktadienį į Latviją neįleisti 45 tokie užsieniečiai, ketvirtadienį – 55, trečiadienį – 58, antradienį – 46, pirmadienį – 60, sekmadienį – 30.

Latvijos pasieniečiai nuo apgręžimo politikos taikymo pradžios, pirminiais duomenimis, neleido iš Baltarusijos patekti 5050 migrantų. Lenkijos pasieniečiai penktadienį užkirto kelią iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirsti 85 migrantams, ketvirtadienį – 56, trečiadienį – 38, antradienį – 33, pirmadienį – 50, sekmadienį – 38. Nuo rugpjūčio Lenkijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, neįsileido daugiau kaip 37 tūkst. tokių užsieniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.