Milda Kuizinaitė. Kiek durų, tiek skirtingų galimybių

Dar neseniai prezidento vyriausioji patarėja I.Segalovičienė būgštavo, kad galimybių pasas išsikvėpė.

Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 6:58 AM, atnaujinta Jan 27, 2022, 6:59 AM

Užtat kiek naujų idėjų šis dokumentas įkvėpė kavinių, parduotuvių ar kitų įstaigų durininkams. Juk prie kiekvienų durų – savos taisyklės. Štai Vilniaus Paupio rajone esanti mažutė, bet dideliam prekybos tinklui priklausanti parduotuvė tas taisykles pakeitė jau nekart. Neseniai tarpduryje pasodino durininką, kuris nenuleisdavo akių nuo kalno tuščių prekių krepšelių.

Kad visi parduotuvės lankytojai būtų suskaičiuoti, pasiimti krepšelį turėdavo net tie, kurie užsukdavo puodelio kavos ar pakelio cigarečių. „Paimkite krepšelį“, – prie kasos paprašęs pakelio cigarečių vyriškis jį ištiesė kasininkei, o ši jį vėl perdavė durininkui.

Visi įtraukti į savotišką žaidimą, kurio taisyklės sekmadienį pasidarė dar įdomesnės. Apsnigta ir įraudusi į parduotuvę užsuko bėgikė. Nors durininko įprastoje vietoje nebuvo, mergina pasiėmė krepšelį, į jį įsidėjo indelį kivių ir citriną.

Nuėjo prie savitarnos kasos, pasvėrė vaisius, bet vos išsitraukus kortelę už juos sumokėti prieš akis išdygo pardavėjas: „Ar turite galimybių pasą?“

Kišenėje – tik pirštinės, raktai ir banko kortelė, nes iki šiol nedidelėje parduotuvėje galimybių paso nereikėjo.

„Nuo šiandien taisyklės pasikeitė. Jūs galite vaikščioti po parduotuvę, bet negalite įsigyti prekių“, – niekur neskelbtą ir nežinia kieno sugalvotą tvarką su šypsena išpyškino pardavėjas ir jau pasvertas prekes suskubo nešti atgal į lentyną.

Kova su pandemija pagal durininkus: į parduotuvę galima užsukti pasišildyti, sušalus porą kartų nusičiaudėti, apčiupinėti vaisius, net patikrinti jų minkštumą. Tiktai nevalia nieko neštis namo – dar imsi ir parneši užkratą.

Tokia tvarka neturėtų stebinti. Juk durininkai mokosi iš mūsų politikos išminčių.

Antai valdantieji rovėsi plaukus, kad Seime nepavyko įteisinti privalomo skiepijimo medikams ir socialiniams darbuotojams. O tuo pat metu sveikatos apsaugos strategas A.Dulkys išleido įsakymą, pagal kurį ir nesunkiai sergantieji COVID-19 gali eiti į darbą. Kitaip sakant, užkrėsti kitus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.