R. J. Dagys: siūlome Vyriausybei bei valdančiajai daugumai vienyti šalies visuomenę

Solidarizuodamasi su Ukrainos valstybės pastangomis ginti šalies nepriklausomybę, Krikščionių sąjunga pareiškė mananti, kad Rusijos sukeltas karas yra grėsmė ir Lietuvos valstybei, jos šeimoms, bendruomenėms.

Rimantas Jonas Dagys<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Jonas Dagys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 10:02 AM

Todėl ši Rimanto Jono Dagio vadovaujama politinė jėga siūlo valdantiesiems vienyti šalies visuomenę.

„Siūlome Vyriausybei bei valdančiajai daugumai vienyti šalies visuomenę, atsisakyti Lietuvos žmones priešinančios politikos, šeimas skaldančių ir bendruomenes silpninančių įstatyminių iniciatyvų, remtis lietuvių tautą amžiais gelbėjusiomis vertybėmis, visiems susitelkti patriotizmu paremtu bendru darbu, leisti išnaudoti visos visuomenės potencialą, ginant bei stiprinant Lietuvos Valstybę“, – sakoma Krikščionių sąjungos pareiškime „Dėl Rusijos ir Baltarusijos agresijos prieš Ukrainą“.

Krikščionių sąjunga taip pat ragina Lietuvos Respublikos prezidentą, Vyriausybę, NATO ir Vakarų valstybių vadovus skubiai imtis pačių griežčiausių priemonių, „sulaikančių Rusiją nuo tolimesnės agresijos, stiprinančių Ukrainą ginkluote, neatmetant šių valstybių karinės jėgos panaudojimo, ginant Ukrainos nepriklausomybę“.

„Dabar taikoma tikslinių sankcijų politika yra visiškai neefektyvi, neapsaugo Ukrainos ir nestabdo agresijos bei labai primena įvykius, buvusius Europoje prieš prasidedant Antrajam pasauliniam karui“, – sakoma pareiškime. Jame primenama, kad Ukraina savo laiku atsisakė branduolinio ginklo mainais už saugumo garantijas (tarp jų ir iš Vakarų valstybių pusės).

Savo dokumente Krikščionių sąjunga konstatuoja, kad prieš Nepriklausomą Ukrainos valstybę vykdomas karas, kurio aukomis tampa Ukrainos kariškiai bei civiliai, niokojama šalies ekonomikos, gynybos ir kasdieninio gyvenimo infrastruktūra.

Rimanto Jono Dagio vadovaujamos Krikščionių sąjungos pareiškime teigiama, kad sukeltas karas yra grėsmė viso pasaulio saugumui, o „visa atsakomybė už karo sukėlimą ir jo pasekmes tenka Rusijos bei Baltarusijos administracijoms“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.