Teismui nutraukus teiseną dėl A. Širinskienės karantino sąlygų pažeidimo – politikės apmaudas dėl proceso trukmės

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį nutraukė administracinę teiseną dėl parlamentarės Agnės Širinskienės karantino pažeidimo, fiksuoto 2020 metų gruodį.

Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 3:48 PM

Teisme aiškintasi, ar A. Širinskienė pažeidė dėl COVID-19 įvesto karantino sąlygas, kai galiojant draudimui keliauti tarp savivaldybių nuvyko į parduotuvę Visagino savivaldybėje, nors budėjusiems policijos pareigūnams aiškino užsuksianti į degalinę.

Teismas nustatė, jog A. Širinskienei nepagrįstai buvo inkriminuojama tai, kad ji kėlė pavojų išplisti COVID-19 ligai, rašoma nutartyje.

Anot LAT, dar žemesnės instancijos teismas padarė išvadą, kad parlamentarė viešose Visagino savivaldybės vietose dėvėjo veido kaukę, nesirgo ir nesusirgo COVID-19.

„Todėl jos veiksmai realaus pavojaus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms nesukėlė“, – teigiama nutartyje.

Teismas nutarė, kad anksčiau priimti teismų sprendimai ir administracinė teisena yra naikintini, nes A. Širinskienė nepadarė veikos, turinčios administracinio nusižengimo požymių.

Dėl karantino sąlygų pažeidimo A. Širinskienė prieš pusantrų metų buvo nubausta 500 eurų bauda.

„Pikta ir apmaudu“

A. Širinskienė sveikino LAT sprendimą, tačiau reiškė apmaudą, kad bylinėjimasis šitiek užtruko.

„Visagino policijos pareigūnai netinkamai aiškino ir pritaikė teisės aktus, nustatančius judėjimo apribojimus tarp savivaldybių karantino metu“, – antradienį feisbuke rašė Seimo narė. 

Parlamentarė policijos nutarimą apskundė Utenos apylinkės teismui, jis skundo netenkino.

Vėliau Seimo narė pateikė apeliacinį skundą Panevėžio apylinkės teismui, palikusiam galioti žemesnės instancijos teismo nutartį.

Aukščiausiasis Teismas bylą atnaujino praėjusių metų spalį, kai gavo A. Širinskienės prašymą, bei priėmė jai palankų sprendimą.

„Pikta ir apmaudu, kad prireikė beveik pusantrų metų bylinėjimosi tam, kad įrodytum, jog karantino metu su policininkų leidimu patekęs į savivaldybę elgeisi teisėtai, nes teisės aktai nenustatė to, ką sugalvojo laki dviejų Visagino policininkų vaizduotė po to, kai jie davė leidimą į tą savivaldybę įvažiuoti“, – teigė parlamentarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.