A. Mazuronis: situacija Ukrainoje yra Prancūzijos ir Vokietijos pataikavimo Rusijai padarinys

Opozicinės Seimo Darbo partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis teigiamai vertina Ukrainos poziciją neįsileisti į Kyjivą Vokietijos prezidento Franko Walterio Steinmeierio. Pasak jo, šiuo metu yra reikalinga tvirta pozicija, o ne perteklinė diplomatija.

Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 9:20 AM

„Ta situacija, kurią mes turime, yra būtent Prancūzijos ir Vokietijos ilgametės pataikavimo Rusijai politikos pasekmė. Turėjome 2008 m. Gruziją, nepadarėme jokių išvadų, turėjome Krymą, prieš tai Moldovos, Padniestrės istoriją, kur pasaulis nereagavo, užmerkė akis, matė tik ekonominę naudą, prekiavimą, savo geresnio gyvenimo darymą ir nematė arba nenorėjo matyti, su kuo turi reikalą“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė A. Mazuronis.

Politikas tikina, kad Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai toliau gėdingai nesupranta arba nenori suprasti, kad turi glaudžius ekonominius santykius su šalimi, kuri yra agresorė.

„Vokietijos ir Prancūzijos pozicija yra absurdiška, ciniška ir išdavikiška toms vertybėms, kurias įsivaizduojame Europos Sąjungoje, kurios nariais šiandien esame“, – sakė Darbo partijos frakcijos Seime narys.

Seimo pirmininkės pavaduotojas mano, kad gausus dujų ir naftos importavimas į Vakarų Europos valstybes rodo ne tik energetinę priklausomybę, bet ir politinę korupciją.

„Kai tokios šalys, kaip Vokietija, ilgą laiką nematė, kad sėdi ant Rusijos adatos, čia nėra kvailumas. Ten nėra kvaili žmonės, čia yra politinės korupcijos pavyzdys, kuris buvo ir iki dabar yra išsišakojęs Vokietijos politiniame elite“, – tikino parlamentaras.

ELTA primena, kad Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris antradienį pareiškė, kad kartu su kitais ES vadovais pasisiūlė apsilankyti Ukrainoje, tačiau gavo atsakymą iš Kyjivo, kad jo vizitas „nepageidaujamas“.

Nuo pat pirmųjų karo savaičių Kyjivas kritikuoja Vokietiją įvairiais aspektais – kad jos politika Rusijos atžvilgiu prieš karą buvo per švelni, kad per lėtai tiekia Ukrainos kariuomenei reikalingus ginklus ir kad vilkina embargo įvedimą Rusijos iškastiniam kurui.

Tuo metu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad Rusijos Federacijos veiksmai Ukrainoje nėra genocidas, o ukrainiečiai ir rusai yra broliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.