Antrą parą nebuvo fiksuota neleistinai iš Baltarusijos patekti į Lietuvą bandančių migrantų

Šeštadienį, antrą parą iš eilės, pasieniečiai nefiksavo iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusių patekti neteisėtų migrantų. Latvijos pasienyje praėjusią parą padėtis nepasikeitė – migrantai į ją iš Baltarusijos nebando patekti dar nuo balandžio 5 d. Dešimtys tokių užsieniečių toliau šturmuoja Lenkijos sieną – penktadienį šios šalies pasieniečiai iš Baltarusijos neįsileido 59 migrantų.

Pasienis su Baltarusija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pasienis su Baltarusija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2022, 9:09 AM

Ketvirtadienį ir trečiadienį VSAT pareigūnai apgręžė po vieną į Lietuvą eiti bandžiusį tokį atėjūną, antradienį – 5, pirmadienį – 12, sekmadienį – 19.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 1348 neteisėtiems migrantams.

Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją yra 3723 (be šeštadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei šalies visuomenės pasitikėjimą pelniusiems Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.