Seimo pirmininkės patarėju tapo L. K. Vaičiakas

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen patarėjo ryšiams su bendruomenėmis, jaunimu ir nevyriausybiniu sektoriumi pareigas nuo pirmadienio pradės eiti Lukas Kornelijus Vaičiakas.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 11:23 AM

„Pastaraisiais metais su Luku teko daug diskutuoti ir bendradarbiauti sprendžiant jaunimui tenkančius iššūkius.

Jo aktyvumas, kritinis mąstymas, entuziazmas ir patirtis vadovaujant įvairioms organizacijoms bei projektams tikrai pasitarnaus glaudesniam jaunimo ir politikų bendradarbiavimui, padės siekti teigiamų jaunimo politikos pokyčių“, – pranešime cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

L. K. Vaičiakas Vilniaus universitete įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį. Jau mokydamasis Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijoje tapo mokinių prezidentu, skautu, „Eurodesk Lietuva“ savanoriu, iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ koordinatoriumi.

L. K. Vaičiakas buvo Tarpžinybinės vaiko gerovės tarybos prie Vyriausybės, Nacionalinės pažangos programos 2021–2023 rengimo, Lietuvos nacionalinės UNESCO ir kitų komisijų narys.

Jis vadovavo Lietuvos jaunimo organizacijų tarybai, Europos studentų teisininkų asociacijos (ELSA) Vilniaus padaliniui, Jaunimo reikalų tarybai ir kt.

Naujasis Seimo pirmininkės patarėjas apdovanotas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos „Gerumo žvaigžde“, Lietuvos skautijos ordinu „Už nuopelnus“ bei Petro Vileišio vardine nominacija ir stipendija už jaunimo savanorystės skatinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.