V. Blinkevičiūtė: akivaizdu, kad politinės korupcijos įrodyti tiesiog neįmanoma

Politinės korupcijos įrodyti tiesiog neįmanoma, tai yra akivaizdu po pirmosios instancijos teismo sprendimo „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) byloje, teigia opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

Vilija Blinkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Jakubauskas, BNS

Apr 22, 2022, 8:50 AM

„Matyt, reikėtų peržiūrėti dar kartą pačios politinės korupcijos apibrėžimą, nes dabar akivaizdu, kad jos įrodyti tiesiog neįmanoma“, – penktadienį Žinių radijui sakė politikė.

Jos teigimu, po sprendimo žmonės „smarkiai nusivylė mūsų teisine sistema“, jos veikimu.

Taip pat, anot socialdemokratės, būtina stiprinti ir prevencines priemones.

„Iš tikrųjų, iš kur gali būti pas žmones krūvos grynųjų pinigų, kurie nešiojami ar dėžutėse, ar kokiuose kitokiuose maišeliuose. Reikėtų greičiau apsispręsti dėl galimybės įvairiuose sandoriuose atsiskaityti grynųjų pinigų sumomis iki 3 tūkst. ar kokios kitos sumos“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Ji pridūrė, kad pertvarkos turi būti daromos „dabar ir nedelsiant“.

Antradienį Vilniaus apygardos teismas paskelbė išteisinantis visus kaltinamuosius vienoje didžiausių ir garsiausių politinės korupcijos bylų, kurioje buvęs tuometinio koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltintas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Kyšį paėmę kaltintas E. Masiulis, kai kurie kiti parlamentarai.

Teisėsaugai įtariant, kad „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija gavo naudos iš jų atstovų galbūt neteisėtos veiklos, kaltinimai buvo pateikti ir šiems trims juridiniams asmenimis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.