Vytautas Bruveris. Trypčiojimai netrukdo kviesti į karą

Kadenciją baigusi prezidentė D.Grybauskaitė šiuo metu yra vienas karingiausių žmonių Lietuvoje. Ji kartkartėmis vis iššuoliuoja į areną ant balto prezidento herbe esančio vienaragio ir kalaviju moja į Maskvos pusę ragindama ne tik Lietuvą, bet ir visą NATO tuojau pat tiesiogiai įvesti pajėgas į Ukrainą ir stoti į karą su Rusija.

vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto signatarų pagerbimas Rasų kapinėse, grybauskaitė, skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto signatarų pagerbimas Rasų kapinėse, grybauskaitė, skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 6:36 AM, atnaujinta May 5, 2022, 2:44 PM

Tą patį ji darė ir šiomis dienomis, kartu pliekdama Vakarus už tai, kad jie ir toliau per lėtai, neryžtingai ir nenuosekliai reaguoja į Rusijos agresiją, be to, ten nėra jokių tikrų lyderių. Suprask, kadangi nėra jos?

D.Grybauskaitė aiškino, kad Rusiją reikia sumušti Ukrainoje, nes po to Lietuvoje tai daryti bus kur kas sunkiau. Juk Ukraina daug didesnė, taigi ir yra kur kariuomenei apsisukti, o Lietuvos skersmuo – tik trys šimtai kilometrų. Tarsi tuo atveju, jeigu Rusija pultų Lietuvą ir NATO, karo veiksmai griežtai vyktų tik Lietuvos teritorijoje.

Kad toks paveikslas, kuriuo vis dėlto suabejojo kai kurie ekspertai, būtų kuo įtikinamesnis, D.Grybauskaitė pašnekėjo ir kaip vairuotoja – esą didesnis automobilis avarijos atveju labiau apsaugo viduje sėdinčius žmones, ir priminė, kad buvo vyriausioji kariuomenės vadė, todėl visa tai „žino“.

Puiku! Visa tai klausantis, žinoma, galima pamiršti ir jos pirmosios kadencijos flirtą su Kremliaus šeimininku V.Putinu bei jo vasalu A.Lukašenka, nurodymus Lietuvos užsienio politiką nusukti nuo tokių „ubagų“ Rytuose kaip Ukraina ar Gruzija, priešinimąsi gynybos finansavimo didinimui. Juk tie žodžiai pasakyti seniai.

Bet, pavyzdžiui, net prasidėjus karui Ukrainoje D.Grybauskaitė prieštaravo ekonominėms sankcijoms Maskvos režimui, nes esą tos sankcijos Rusijos visai nepaveiks, o tik pakenks pačių Vakarų ekonomikai.

Paskui sankcijų politikai mūsiškė karžygė iš principo lyg ir pritarė, tačiau konkretybių neatskleidė. O ir dabar skelbia, kad reikia visų sankcijų, kokios tik įmanomos, tačiau esą jos ne tik nepaveiks Rusijos režimo bei visuomenės, o tik juos sustiprins ir suvienys.

Gal buvusi šalies vadovė nuskaidrins savo mintis, kai grįš į aktyvią politiką? Atrodo, kad tam pradeda aktyviai ruoštis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.