Po G. Nausėdos kreipimosi į Seimo pirmininkę parlamentarai svarstys E. Šileikio skyrimą LAT teisėju

Ketvirtadienį Seimui bus pateikta buvusio Konstitucinio Teismo (KT) teisėjo Egidijaus Šileikio į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus kandidatūra, Eltai patvirtino Viktorijos Čmilytės-Nielsen atstovė spaudai Ilona Petrovė.

Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 11:42 AM, atnaujinta May 11, 2022, 12:29 PM

Kiek anksčiau portalas 15 min skelbė, kad sprendimas į ketvirtadienio darbotovarkę įtraukti šį klausimą priimtas po prezidento Gitano Nausėdos kreipimosi į Seimo pirminininkę. Pagal Seimo statutą, jeigu šalies vadovas prašo, jo teikiami klausimai ir pranešimai į posėdžio darbotvarkę įrašomi be balsavimo.

E. Šileikio kandidatūros į LAT teisėjus pateikimas Seime buvo planuotas balandžio viduryje. Tuomet Seimo pirmininkė teigė esą klausimas išbrauktas iš Seimo darbotvarkės buvo dėl techninių kliūčių.

Kiek anksčiau šalies vadovo Seimui pateikta KT teisėjo E. Šileikio kandidatūra į LAT teisėjus viešoje erdvėje sulaukė kritikos. Vienas ryškiausių šios kandidatūros skeptikų – buvęs KT pirmininkas Dainius Žalimas, aštriai sukritikavęs buvusio savo kolegos darbo etiką.

Visgi, prezidentas mano, kad nemažai kritikos viešojoje erdvėje sulaukęs jo teikiamas kandidatas į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjus E. Šileikis puikiai tinka šioms pareigoms. Šalies vadovas teigia, kad jam būtų įdomu išgirsti konkrečius argumentus, dėl kurių E. Šileikio kandidatūros tinkamumu būtų galima suabejoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.