Oficialaus vizito į JAV išvykusi Seimo narių delegacija

Oficialaus vizito į JAV iki sekmadienio išvykusi Seimo narių delegacija, penktadienį pranešė Seimo atstovybė JAV Kongrese.

Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 9:06 AM

Delegacijoje – Seimo vicepirmininkas Jonas Jarutis, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, Užsienio reikalų komiteto narys Žygimantas Pavilionis ir Ateities komiteto pirmininko pavaduotojas Lukas Savickas.

„Vizito tikslas – aptarti su JAV Kongreso senatoriais ir Atstovų Rūmų nariais Lietuvos apginamumo klausimus, pasiruošimą NATO viršūnių susitikimui ir telkti pagalbą Ukrainai“, – rašoma pranešime.

Pirmąją vizito dieną su Kongreso nariais diskutuota apie JAV kovinių pajėgumų Lietuvoje stiprinimą, delegacija taip pat susitiko su JAV senatoriais, Valstybės departamento pareigūnais.

Seimo nariai dalyvavo ir Vokietijos Maršalo fondo suorganizuotoje diskusijoje apie saugumą ir susitiko su Nacionaliniu paramos demokratijai fondo atstovais.

JAV Kongreso nariai pakviesti atvykti į Lietuvą į liepos mėnesį Seime organizuojamą konferenciją, skirtą Lietuvos ir JAV diplomatinių santykių 100-mečiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.