Pasienyje su Baltarusija apgręžta 13 migrantų

Pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžta 13 migrantų, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečiai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pasieniečiai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 9:04 AM

Trečiadienį pasieniečiai nefiksavo nė vieno migranto, bandžiusio neteisėtai patekti į Lietuvą iš Baltarusijos, o pirmadienį ir antradienį apgręžta po 14 asmenų, prieš tai tris paras tokių atvejų nebuvo.

Latvijos pareigūnai praėjusią parą iš Baltarusijos neįsileido 10 tokių užsieniečių. Į Lenkiją trečiadienį iš Baltarusijos neleistinose vietose bandė patekti 35 žmonės.

Pasieniečiai iš viso šiemet apgręžė 1662 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusius patekti migrantus. Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2627, neįleistųjų į Lenkiją – 4888.

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106. Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Prieš maždaug metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.