Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Vilkaviškyje viešėjo 58-ojo festivalio „Poezijos pavasaris“ dalyviai.<br>G.Šiupario nuotr.
 Vilkaviškyje viešėjo 58-ojo festivalio „Poezijos pavasaris“ dalyviai.<br>G.Šiupario nuotr.
 Senamiestyje prie Biržos tilto Danėje prišvartuotame burlaivyje „Meridianas“ pakeltos burės. 
 Senamiestyje prie Biržos tilto Danėje prišvartuotame burlaivyje „Meridianas“ pakeltos burės. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 21, 2022, 10:19 PM

Rokiškis

Paupės gatvėje vienas gyventojas pastebėjo kaimynų sklype besisukinėjančius du vyrus. Šeimininkai renovuoja namą, todėl, kol vyksta statybos, čia negyvena. Supratęs, kad po kaimynų kiemą slankioja vagys, rokiškėnas iškvietė policiją.

Patruliai ilgapirščius pastebėjo su grobiu traukiančius nuo namo. Pamatę pareigūnus vyrai, mėtydami pavogtus daiktus, dėjo į kojas. Vienas vagišius spėjo tamsoje pasprukti, tačiau antrąjį – 28 metų vyrą – policininkai sulaikė. Buvo rastos ant žemės numestos pavogtos židinio durų grotelės.

Vilkaviškis

Mieste viešėjo 58-ojo festivalio „Poezijos pavasaris“ dalyviai. Jie lankėsi poetų K.Bradūno ir S.Nėries gimtinėje Kiršų kaime. Jame vyko literatūriniai skaitymai „Pavasarinis srautas nuneš tave pagavęs“.

Vilkaviškio kultūros centre poetui, redaktoriui, žurnalistui Lietuvos rašytojų sąjungos nariui V.Daškevičiui buvo įteikta tradicinė S.Nėries literatūrinė premija.

Biržai

Girtas 38 metų vyras namuose trenkė ranka jaunesnei sugyventinei į veidą. Ši apie agresyvų vyrą pranešė policijai. Tačiau ir atvykus patruliams biržietis nenurimo ir sulaikomas pasipriešino.

Mosikuodamas rankomis ir kojomis vyras neprisileido artyn pareigūnų. Per grumtynes jis alkūne trenkė patruliui į veidą.

Panaudoję kovinių imtynių veiksmus policininkai smarkuolį sutramdė. Į alkoholio matuoklį įtariamasis pripūtė apie 3,2 promilės.

Palionys

Pranešta, kad Anykščių rajone esančiame Nevėžos ežere paniro vyras ir nebeiškilo.

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai vyro ežere irgi nepamatė. Į pagalbą buvo pasitelkti narai. Vyro kūną jie rado 15 metrų nuo kranto, 3 metrų gylyje.

Druskininkai

Žinomas skulptorius, medalininkas, tapytojas R.Inčirauskas kurorto savivaldybėje jos vadovams bei asociacijos Druskininkų klubo atstovams pristatė būsimos skulptūros „Sūrutis“ maketą.

Praėjusiais metais asociacijos nariai savivaldybei pasiūlė įamžinti kurorto atsiradimo istoriją ir legendą. Pasakojama, jog senais laikais mineralinio vandens pelkėje stebuklingai išgijo šlubuojantis arklys. Po to imta domėtis vandens gydomosiomis savybėmis, o 1794-aisiais Druskininkai buvo paskelbti gydomąją vietove, kurią išgarsino tuometis gydytojas Sūrutis. Dviejų metrų aukščio skulptūra stovės prie bažnyčios.

Alytus

Dendrologas, biomedicinos mokslų daktaras L.Januškevičius, savo tėviškėje, netoli Alytaus esančiame Balninkų kaime, įkūręs Dzūkijos arboretumą (dendrologinį sodą), Alytui kasmet dovanoja įspūdingų augalų.

Šiemet jų padovanojo per 30. Įvairiose miesto erdvėse buvo pasodinta magnolijų, raudonlapių lazdynų ir slyvų, raugerškių, puskiparisių.

Viečiūnai

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro darbuotojai socialiniuose tinkluose išplatino viešą kreipimąsi: „Vairuotojai, nevažiuokite ant konteinerių!“

Druskininkų savivaldybės gyvenvietėje pastatyti požeminiai konteineriai šiemet nukentėjo jau antrą kartą.

Žiemą per eismo įvykį trys konteineriai buvo taip sumaitoti, kad teko keisti net požeminę jų dalį. Prieš kiek laiko aikštelė buvo sutvarkyta.

Šiomis dienomis darbininkai, atvykę kloti trinkelių, naujus konteinerius rado vėl sugadintus, spėjama, neapdairaus vairuotojo.

Panevėžys

Užsienyje uždarbiaujantis 34 metų vyras vyras grįžo į namus ir pašto dėžutėje rado prekybos centro atsiųstą laišką.

Prekybininkai priminė prieš 7 mėnesius išsinuomotus ir negrąžintus 3 oro sausintuvus, tačiau vyras tikina, kad jokių įrankių nesinuomojo.

Jo teigimu, dar prieš 8 mėnesius buvo pametęs pasą ir apie tai pranešė pareigūnams. Jam buvo išduotas naujas pasas, o dingęs paskelbtas nebegaliojančiu. Greičiausiai pamestas vyro pasas pateko į nusikaltėlių rankas.

Pro miestą tekančioje Nevėžio upėje ketvirtadienį rastas nežinomo apie 50 metų vyro kūnas. Jis pastebėtas ties Taikos alėja.

Atvykę ugniagesiai skenduolį iš upės ištraukė. Viena ranka buvo nubrozdinta. Vakar mirusiojo asmenybė dar nebuvo nustatyta.

Eiskudžiai

Biržų rajone užvakar naktį gaisre žuvo beveik aklas 56 metų namo šeimininkas. Ugnies pašvaistę gyventojai pastebėjo pirmą valandą nakties.

Atvykę ugniagesiai namą rado apimtą ugnies, stogas jau buvo sukritęs.

Apmalšinę liepsnas gelbėtojai įžengė į namo vidų. Viename kambarių rastas apdegęs negyvo vyro kūnas. Tame pat kaime gyvena du šio vyro broliai. Gyventojų teigimu, trijulė dažnai mėgdavo išgerti, visi rūkė. Ar nelaimės išvakarėse vyko koks vakarėlis – nežinia.

Maskoliškės

Pasvalio rajone ketvirtadienio popietę užsiliepsnojo namas. Atvykę gelbėtojai medinio pastato vidų rado degantį atvira liepsna, dalis stogo ir perdangos buvo sukritę.

Netrukus po medienos degėsiais ir spaliais gelbėtojai rado smarkiai apdegusį 78 metų namo šeimininko kūną.

Per gaisrą nudegė pastato stogas, perdanga. Išdegė pastato vidus, viduje buvę namų apyvokos daiktai ir sienos.

Apdegė prie pastato stovėjęs automobilis „Toyota“.

Filicijanavas

Lazdijų rajone esančiose sovietinių pasieniečių kapinėse nuo betoninio pagrindo buvo nuimta ir sudaužyta marmurinė atminimo lenta.

Policija surinko medžiagą dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Išpuolių prieš sovietų kariams skirtus paminklus padaugėjo visoje Lietuvoje, kai Rusija vasarį pradėjo invaziją į Ukrainą.

Kaniava

Varėnos rajone 55 metų vyras rekonstruodamas savo sodybą lauko virtuvėje rado 105 įvairaus kalibro šovinius.

Šaudmenis paėmė policijos pareigūnai.

Klaipėda

Senamiestyje prie Biržos tilto Danėje prišvartuotame burlaivyje „Meridianas“ pakeltos burės. Taip skelbiama ne tik naujo jūrinio sezono, bet ir kurortinės vasaros pradžia. „Meridiano“ burės skleidėsi devintąkart iš eilės. Jas pakėlė į stiebus užkopę pramoninio alpinizmo atstovai, kuriems talkino Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos auklėtiniai. 1948 m. Suomijoje pastatyta medinė barkentina „Meridianas“ – buvęs Klaipėdos jūreivystės mokyklos mokomasis laivas. Šiuo metu „Meridianui“ siuvamos naujos burės. Jos bus pakeltos vasarą, minint Klaipėdos 770 metų sukaktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.