Vadovauti Kalvarijos administracijai siūlomas laikinasis direktoriaus pavaduotojas

Seimui rengiantis įvesti tiesioginį valdymą Kalvarijos savivaldybėje, meras Vincas Plikaitis mėgina tam užbėgti už akių ir vadovauti administracijai teikia dabartinio laikinojo direktoriaus Gintaro Bujausko kandidatūrą.

Algirdas Neiberka, Vincas Plikaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Algirdas Neiberka, Vincas Plikaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2022, 12:25 PM, atnaujinta May 23, 2022, 2:45 PM

Tarybos posėdis dėl to numatytas ketvirtadienį.

Tą pačią dieną Seimas savo ruožtu turėtų apsispręsti dėl tiesioginio valdymo Kalvarijos savivaldybėje, keletą mėnesių nerandančioje administracijos vadovo.

G. Bujauskas šiuo metu yra Bendrųjų reikalų skyriaus vyriausiasis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai.

Kalvarijos meras „valstietis“ V. Plikaitis tarybos daugumai buvo pateikęs keletą kandidatų pavardžių, tačiau jos nebuvo patvirtintos ir neteiktos svarstyti posėdyje.

Naujai susiformavusios valdančiosios daugumos atstovai savo ruožtu teigė, kad meras į administracijos direktoriaus pareigas siūlo „tik savo partiečius arba stipriai su jo politine organizacija susijusius asmenis“.

Daugumą Kalvarijos savivaldybės taryboje šiuo metu sudaro konservatoriai, liberalai, socialdemokratai, „darbiečiai“ ir pora buvusių „tvarkiečių“.

V. Plikaitis teigė, kad G. Bujauskas buvo vienintelis kandidatas, dėl kurio pavyko rasti kompromisą.

„Atsižvelgiant į tai, kiek savivaldybė nukentėtų įvedus tiesioginį valdymą, teko rasti kompromisą su naujos daugumos atstovais, vienintelis kandidatas, dėl kurio buvo rastas bendras sutarimas, yra G. Bujauskas“, – BNS atsiųstame komentare pirmadienį sakė savivaldybės vadovas.

Jo teigimu, G. Bujauskas yra nepriekaištingos reputacijos ir sklandžiai susitvarko su laikinosiomis administracijos vadovo pareigomis.

Meras taip pat teigė, kad praėjusią savaitę vykusiame Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdyje buvęs informuotas apie tai, jog klausimo dėl tiesioginio valdymo parlamentas nesvarstys, jeigu bus rastas kompromisas dėl administracijos direktoriaus.

„Šiandien rytą apie susitarimą dėl administracijos direktoriaus paskyrimo buvo informuotas Vyriausybės atstovas“, – teigė V. Plikaitis.

Vasario 17 dieną taryba nusprendė atleisti iš pareigų administracijos direktorių Kęstą Spūdį, o laikinai šias pareigas eiti paskyrė direktoriaus pavaduotoją Karolį Babecką, tačiau ir jis buvo atleistas balandžio 6-ąją.

Dėl to savivaldybei, per kadenciją pakeitusiai jau keletą administracijos vadovų, kilo tiesioginio valdymo grėsmė.

Įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybėje gali būti įvedamas administracijos direktoriaus nepaskyrus per du mėnesius, toks režimas gali būti įvedamas Vyriausybės teikimu, Seimui priėmus atitinkamą nutarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.